📅 16 juli: Kermis gaat officieel van start!

📅 16 juli: Kermis gaat officieel van start!

Goeie Mèèrege! Het is 16 juli, de allereerste dag van de Vakantiekermis 2021! We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf 15 uur kunnen we eindelijk weer ouderwets zwieren, zwaaien en rondjes draaien. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je naar Tilburg komt.

Het weer

Het wordt prima kermisweer. Met zo’n 23 graden is het prima vertoeven op de kermis. Er hangen wat wolkjes aan de lucht, maar een buitje hoef je niet te verwachten.

Dit speelt er vandaag

  • We schreven het al: na lang wachten gaat de Vakantiekermis ein-de-lijk van start. Keuze is er zat. Er staan dit jaar 135 attracties. Hier lees je welke dat precies zijn.
  • Het begin van de Vakantiekermis betekent ook het begin van Kermis FM. Vanaf vandaag maken we weer 10 dagen radio, tv en internet. Dat doen we vanaf een spiksplinternieuwe locatie: het Ontdekstation013 in de Spoorzone.
  • Op meerdere plekken in Tilburg waan je je even terug in de tijd. Op station Tilburg word je vanaf vandaag verwelkomd met de klanken van een klassiek draaiorgel. En ook in Stadsbos 013 duik je het verleden in. Je vindt daar 10 dagen lang allerlei nostalgische attracties: van een oud reuzenrad tot een klassieke draaimolen.

Deze dj’s ga je horen

Dit kon je gisteren horen en zien

  • In Tilburg werd nog flink geklust om alle attracties op tijd klaar te krijgen. Zelfs de stromende regen hield de exploitanten niet tegen.

Gisteren in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Om 15 uur kun je ons weer aanzetten. In heel Nederland zijn we te beluisteren via de digitale ether (DAB+). In Tilburg en omstreken kun je ook luisteren via 105.9 FM. En natuurlijk kun je ook de livestream aanslingeren of kijken en luisteren via onze vernieuwde app.