Luchtbuks Ria

Al lang voordat de meeste bezoekers van de kermis geboren waren, loste ‘Luchtbuks Ria’ haar eerste schot op de Tilburgse kermis. Tachtig jaar later kan ze de roos nog steeds niet missen. Elk jaar wordt er een foto geschoten van Ria’s avontuur in de schiettent. Dat levert een prachtige verzameling van beelden van Ria’s leven op. Van jong meisje tot de vrolijke en pittige dame die ze nu is.

Kermis FM TeeVee ging in 2016 de hele kermis op stap met Ria van Dijk, de schietfanaat met de respectabele leeftijd van 96 jaar.

Expositie Cinecitta

Ria van Dijk was 16 jaar oud toen ze in 1936 op de Tilburgse kermis haar eerste foto schoot in een schiettent. Sindsdien heeft ze bijna elk jaar haar foto geschoten – met uitzondering van de oorlogsjaren. En ze heeft elke foto bewaard. In 2016 organiseerde Citymarketing Tilburg, tijdens de Tilburgse Kermis van 22 tot en met 31 juli, een expositie van deze foto’s ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum.

Erik Kessels maakte in 2008 samen met Joep Eijkens een prachtig boek van de foto’s. Dat boek maakt deel uit van de serie ‘in almost every picture’. Het boek met de foto’s van Ria van Dijk is inmiddels een zeer gewild collectorsitem.

Ook in 2017 schiet Luchtbuks Ria in de roos. Lees het artikel hier.