Podcasts

Al meer dan tien jaar krijg je via Kermis FM alles mee van de Tilburgse Kermis. Maar heb je nu nog niet genoeg en wil je graag ALLES weten van de grootse kermis van de Benelux? Luister dan naar onze podcast.

Kermis FM App
Download de Kermis FM App! Klik op ‘podcast’ en hatsee, je bent aan het luisteren!

Spotify
Luister heel makkelijk via Spotify.

Android
Ga naar de Google Play store, download de Google Podcast-app en zoek bovenin op ‘Kermis FM’. Druk daarna op ‘Abonneren’. Iedere nieuwe aflevering verschijnt nu automatisch in deze app.

iPhone
Ga naar de App Store, download de app Podcasts, klik onderin op ‘Zoek’, zoek op ‘Kermis FM’, klik op ons logo en vervolgens op de paarse abonneerknop. Iedere nieuwe aflevering verschijnt nu automatisch in deze app.

Website
Je kunt alle podcasts hieronder allemaal beluisteren zodra ze er zijn! We zenden ze tijdens de kermis ook uit op Kermis FM, van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 12.00 uur.


seizoen 3

Ook in 2020 zijn we er weer. Dit keer met een speciale, eenmalige podcast over de Roze Maandag! Presentator Jasper Stads praat met de voorzitter van de Roze maandag Stichting Freek Reffeltrath, kermiswethouder Rolph Dols en Ronald Plokker van FNV Roze.


seizoen 2

In 2019 wisselt Tilburg van kermiswethouder, maar wat doet een kermiswethouder nou eigenlijk? In deze aflevering praten Myrthe van der Putten en Jasper Stads met zowel oud-wethouder Erik de Ridder, als met zijn opvolger Rolph Dols. 

Een hardloopwedstrijd op de kermis, HOE DAN?! Sinds 2018 kan het op de Tilburgse Kermis. Wie dat idee ooit heeft bedacht en hoe je zo’n wedstrijd organiseert vragen Myrthe van der Putten en Jasper Stads aan de organisatoren van de run: Dariush Cyrroes en Henk van Doremalen junior.

De Tilburgse kermis is dankzij meer dan tweehonderd attracties de grootste kermis van de Benelux, maar zonder attracties geen kermis en zonder exploitanten geen attracties. Myrthe van der Putten en Jasper Stads reizen naar ‘T Laar in Tilburg en stappen daar in de woonwagen van Niek Moonen (De Reactor) en Chris Eckelboom (Autoscooter).

De kermis zorgt tien dagen lang niet alleen voor plezier, maar ook voor een hoop afval. In deze aflevering praten Myrthe van der Putten en Jasper Stads met de mannen die ervoor zorgen dat de kermis er iedere dag weer schoon bij ligt: Kevin van Assouw, van het BAT en Joost Geboers van de Diamantgroep.

Al tientallen jaren zorgen Jet van Baast en Frank van Spaandonk ervoor dat er ieder jaar weer een prachtige kermis in Tilburg staat. Zij zijn de eindbazen van de kermis en zijn het hele jaar druk met het regelen van de mooiste en grootste attracties. Tussen de hectiek van 10 dagen kermis hebben ze een half uurtje vrij om bij Myrthe van der Putten en Jasper Stads aan tafel te schuiven.

seizoen 1

Het tiende jaar…over 2018. We blikken terug op het jubileumjaar van Kermis FM, vlak voordat de kermis erop zit. Met te gast: Martijn van de Wouw en Marten Kloetstra.

De bestuurlijke kant van Kermis FM…over 2017. Het is niet vanzelfsprekend dat Kermis FM er ieder jaar zomaar is. In deze aflevering praten we met het bestuur van Kermis FM. Met Annelies Kruijthoff en Marcel van Gool.

Steeds een beetje professioneler….over 2016. In 10 jaar tijd heeft Kermis FM zich flink ontwikkeld. Bijvoorbeeld op technisch gebied en door online veel groter aanwezig te zijn. Gaby Verseveldt en Gilles Haverbeke zijn te gast.

De muziek en de verwevenheid met carnaval…over 2015. Met Rob Janssen en Feest DJ Maarten.

De kermis die begint met een vliegramp en een brand…over 2014. MH17 stortte 1 dag voor de kermis neer en vlak na het begin van de kermis brak er een grote brand uit. Te gast zijn Renske van der Zalm, Rein van Haaren en Vera Siemons.

Naast radio ook teevee…over 2013. Bij de vijfde verjaardag va Kermis FM werd er vol ingezet op televisie. Te gast zijn Annemieke van Put en Elisa van den Broek die de leiding hadden over de tv-afdeling in 2013.

Roze Maandag…over 2012. Het is de drukste en bekendste dag van de Tilburgse Kermis en dankzij Kermis FM begint hij tegenwoordig zelfs al om middernacht met de Valse Start. Te gast zijn Rona van der Heijden, Naud van de Wijngaart en Frans-Jan Bertens.

De verhuizing van de Kerk naar het Piusplein…2011. Het jaar dat Kermis FM voor het eerst naar het Piusplein ging, dat voor de gelegenheid Kermis FM Plein werd genoemd. Met Alex Boonmann en Björn Janssen te gast.

Ruimte voor talent… over 2010. Veel mensen die nu voor en achter de schermen in de mediawereld werken waren in de beginperiode bij Kermis FM te vinden. En sommigen nu nog steeds. Te gast zijn Domien Verschuuren en Frank van ‘t Hof.

Hoe het allemaal begon… over 2009, de eerste editie van Kermis FM. Met Bart Jan Cune, Richard van den Beld en Martijn Planken te gast.

re