Wethouder Dols over Roze Maandag: ‘Gedownsized, maar zelfde gedachte’

Wethouder Dols over Roze Maandag: ‘Gedownsized, maar zelfde gedachte’

Kermiswethouder Rolph Dols is tevreden over hoe Roze Maandag tot nu toe verloopt: rustig, maar carnavalesk. Het is rustig, maar op meerdere plekken is het wel feestelijk met roze kleuren en regenboogvlaggetjes. “Roze Maandag is gedownsized, maar we vieren het nog steeds met dezelfde gedachte.”

Roze Maandag gaat officieel niet door, maar de stad is onverminderd kleurrijk. “Vandaag is een mooie zonnige dag”, vindt Dols. Maar het feest verloopt wel anders, zo zonder georganiseerde evenementen: “Normaal is Roze Maandag een feest voor iedereen, maar het blijft een belangrijk statement. Diversiteit hebben we, maar aan exclusiviteit moeten we werken.”

Aandacht voor homorechten

De gemeente Tilburg doet daar vandaag ook hard aan mee, door (0)13 regenboogvlaggen buiten te hangen. “Het is goed om aandacht te besteden aan homorechten. In Hongarije zit bijvoorbeeld een minister-president die dat nog niet zo goed snapt.”

Met vlaggen en mensen in roze kleding en drag, voelt Roze Maandag toch nog als een feest. “Het voelt een beetje als carnaval vandaag. Maar je ziet toch dat je niet over de koppen loopt, zoals normaal. De pleinen zijn nog niet 100 procent gevuld”, besluit Dols.

Roze Maandag is nog lang niet afgelopen, want vanaf 20:40 uur zenden we op Kermis TeeVee live de Grote Roze Maandag Show uit. Komt dat zien!