Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Roze Maandag staat weer voor de deur! Dit ga je horen en zien

20180723 Roze Maandag HEADER fit20482 C853ssl1

Nog één nachtje slapen en dan kleurt Tilburg weer roze! Honderdduizenden bezoekers uit het hele land reizen traditiegetrouw naar Tilburg af voor één van de grootste regenboogevenementen van Nederland. Het belooft weer een drukke dag te worden, en het wordt nog lekker weer ook!

Maandag begint officieel om twaalf uur ‘s nachts. Dat hoef je de De Lollipop geen twee keer te vertellen… Exact om middernacht trappen ze daar al af. Roze Maandag wordt bij de gaybar traditioneel ingeluid met een ‘dragbattle’ voor dragqueens. Dit wordt ook wel de ‘Valse Start‘ genoemd.

De vaste Kermis FM-fan weet echter: wij beginnen lekker al een uurtje eerder met onze eigen Valse Start ! Van 23:00 tot 01:00 maakt Elger van der Wel het leukste Roze Maandag-voorprogramma op Kermis FM. Via Kermis.nl/live kijk en luister je mee.

Elger van der Wel in de Valse Start

Feesten

Om 12.30 uur vertrekt een grote roze stoet vanaf het NS-Station in Tilburg naar de Korte Heuvel, waar om 13.00 uur het feest losbarst. Deze straat zal de rest van de dag omgetoverd worden tot één grote dansvloer waar iedereen zichzelf kan zijn. De Korte Heuvel is natuurlijk lang niet de enige plek waar je Roze Maandag kunt vieren. In het hele centrum worden verschillende festivals en feesten georganiseerd zoals Holy Pink Festival in de Muzentuin, Gay Karokay in de Hall of Fame en Lollipop Outdoor Extravaganza aan de Paleisring.

Kermis FM

Bij Kermis FM staan de radio- en tv-uitzendingen natuurlijk ook de hele dag in het teken van Roze Maandag. Onder anderen Edwin Noorlander (538), Barry Paf (100% NL), Rob Janssen (NPO 3FM) en Roosmarijn Reijmer en Giel Beelen (Veronica) schuiven het hele festijn zo je huiskamer in! Alsof dat nog niet genoeg is, komen De Dorini’s en John de Bever langs in de studio.

Wist je dat je nog niet alles weet over Roze Maandag? Joris weet in ‘Dè Hadde Nie Gedocht War?!’ namelijk altijd meer!

Wil je niks missen van Roze Maandag? Kijk en luister Kermis FM! Dat kan via de Lokale Omroep Goirle, via de app of gewoon via kermisfm.nl/live.