Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Niet 200, maar zo’n 50 kermisattracties dit jaar in Tilburg

Banner02 07 20 fit19202 C800ssl1

Nog twee weken en dan is het weer zwieren, zwaaien, rondjes draaien in Tilburg! Helemaal hetzelfde als andere jaren wordt de kermis trouwens niet, herhaalt de gemeente vandaag nog maar een keer. Er komen niet 200, maar ongeveer 50 attracties.

Ook anders dan anders: de attracties komen niet in één lang lint te staan, maar worden verspreid over verschillende pleinen. Zo krijgen nostalgische attracties weer een plekje op het Koningsplein. Voor alle andere attracties moet je straks op het Stadsforum en De Besterd zijn. Mogelijk komt er ook een vierde plein bij.

Vanwege corona gelden er wel strenge regels op de zogenoemde ‘vakantiekermis’. Zo moet iedereen anderhalve meter afstand houden. Om te voorkomen dat het te druk wordt, wordt alles afgezet met hekken en er mag maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. Entree betalen hoeft trouwens niet.

Hooggaatie

Welke attracties er precies komen, is nog even afwachten. Wel staat vast dat er in ieder geval een hooggaatie (of voor de niet-Tilburgers: een reuzenrad) komt. Dat komt te staan op de Spoorlaan en blijft twee maanden staan. Alle andere attracties staan er tien dagen, van vrijdag 17 juli tot zondag 26 juli.

Verder belangrijk om te weten: elke dag tot in de late uurtjes over de kermis slenteren zit er dit jaar niet in. Doordeweeks gaat de kermis al om 21 uur dicht. In het weekend blijven de attracties twee uurtjes langer draaien. De kermis opent elke dag om 13 uur.

Vakantiestad

Alleen bij een kermis blijft het deze zomer trouwens niet in Tilburg. Onder het motto ‘Tilburg Vakantiestad’ zijn er de hele zomer allerlei grotere en kleinere evenementen in de stad.