Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM zendt Tilburgse Kermis 2019 opnieuw uit

20191023 Feest DJ Maarten LOGO 1610 scaled fit20482 C1366ssl1

De Kermisrun, Roze Maandag, KermisCarnaval, de warmte en heel veel attracties, dansjes en andere kermisyolo zijn vanaf vrijdag weer 10 dagen te zien. Kermis FM zendt de 2019 editie van de grootste kermis van de Benelux in z’n geheel opnieuw uit via Kermisfm.nl/live en YouTube, om zo het thuisblijven in de coronacrisis een stuk dragelijker te maken.

“Via onze website en YouTube gaan we de hele kermisbeleving van vorig jaar herhalen”, zegt hoofdredacteur Arno Leblanc. “En net zoals tijdens de kermis beginnen de uitzendingen op vrijdagmiddag om 15.00 uur en gaat het 10 dagen door, tot aan het vuurwerk in de Piushaven in Tilburg.”

Het idee voor het herhalen komt van de vrijwilligers van Kermis FM. Zij werken nu al hard aan de komende editie, maar willen ook graag wat doen nu iedereen thuiszit. Leblanc: “Via Twitter, Facebook, Instagram en onze site laten we de mooiste momenten zien en vertellen we iedere dag wat er op het programma staat.”

Kermis 2020

De gemeente Tilburg heeft nog geen besluit genomen over de Tilburgse Kermis van dit jaar. Maar voor exploitanten en horeca wordt het hoe dan ook een moeilijk jaar. En dat geldt ook voor Kermis FM, zegt voorzitter Gijs Brekelmans van de stichting Kermis FM. “Voor veel leveranciers en sponsoren is het nog maar de vraag of ze ons kunnen ondersteunen dit jaar.”

De hele kermis is vanaf vrijdag gratis te bekijken, maar een donatie is welkom. “Zo hopen we ervoor te zorgen dat we ook dit jaar weer live vanaf de kermis kunnen uitzenden. Omdat we als vrijwilligersorganisatie mediatalent een kans willen blijven geven om ervaring op te doen en nieuwe dingen te leren. En misschien zorgt deze uitzending ervoor dat sommige partijen juist nu een kans zien om met ons samen te werken.”

Daarnaast kunnen nieuwe talenten zich weer melden. “Normaal organiseren we twee talentendagen, maar vanwege de corona-maatregelen zijn die niet doorgegaan. Door de kermis opnieuw uit te zenden kan nieuw talent alvast zien wat we doen en zich weer aanmelden.” Op kermisfm.nl/aanmelden staat alle informatie.

Kermis FM 2019

In de programmering van Kermis FM stonden bekende namen, waaronder Domien Verschuuren (Qmusic), Barry Paf (100% NL), Frank van ‘t Hof (NPO Radio 2), Mart Meijer (538) en Bas Menting (538) en Lindo Duvall (Radio Veronica). Ook vaste dj’s zoals Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio), Desmond Baidjoe (538) en Michiel Jurrjens (SLAM!) waren te horen.

De 2019 editie van Kermis FM is van 10 tot en met 19 april te zien en te horen via Kermisfm.nl/live. Verder hoef je niks te missen via de livestream op YouTube, de Smart TV app, smartphone app en social media.