Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Deze artiesten komen vandaag langs bij Kermis FM!

Header Davey Artiest fit19202 C800ssl1

We ontvangen vandaag weer een aantal fantastische artiesten in de studio! Onder anderen Zanger Davey en de 72-jarige Joop Tertaas, maar ook ‘Dromendans’ Vinzzent komen langs om te praten over hun muzikale carrière en natuurlijk over de Tilburgse Kermis!

Tussen 14:00 en 15:00

De Amsterdamse Davey Bindervoet is pas net in de twintig, maar is al van jongs af aan bezig met zingen. Als 16-jarige kwam Davey terecht bij het Amsterdams Volkskoor en sindsdien liet hij zijn stem steeds vaker horen op feestjes. Inmiddels heeft ‘Zanger Davey’ zelfs een paar singles uitgebracht die te herkennen zijn aan de vrolijke accordeonmuziek en de Spaanse invloeden in zijn muziek. In juni is Davey’s nieuwe single ‘Blij’ uitgekomen. Waar het nummer over gaat? Over vrolijk zijn! Je verwacht het niet.

De 72-jarige zanger Joop Tertaas is dit jaar doorgebroken nadat hij deelnam aan het RTL 4-programma All Together Now. Hij blies de jury van 100 personen omver met het nummer ‘That’s Life‘ van Frank Sinatra. Kort daarna ging hij viral met een video waarin presentatrice Chantal Janzen vraagt wat hij zou doen met het prijzengeld. Daarop citeert Joop de voetballer George Best: “Ik ga ze opmaken aan drank, drugs en vrouwen. En mocht ik nog wat overhouden, dan ga ik dat verbrassen”.

Tussen 17:00 en 18:00

De Tilburgse Frank Smeekens mag natuurlijk niet ontbreken op de Tilburgse Kermis! De volkszanger begon zijn carrière bij de lokale voetbalclub in Goirle. Hij deed mee aan de voorrondes van het Festival van het Levenslied, maar haalde de finale niet. Zijn grote doorbraak beleefde Frank een paar jaar later in de Bierhal op de grootste kermis van de Benelux… In Tilburg! Na een paar jaar optreden met covers ging Frank eigen muziek maken. Zijn hit ‘Ze heette vruuger Berrie’ verscheen in 2018 en gaat over een transgender die vroeger Berrie heette.

Vanaf 22:00

Vincent Claase is onder de liefhebbers van Nederlandse muziek waarschijnlijk beter bekend als Vinzzent. De Tilburger werd bekend door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival van 2010. Dat jaar ging Sieneke ten koste van hem naar het Eurovisie Songfestival. Het nummer ‘Dromendans’ van Vinzzent werd negen jaar geleden een hit, en wordt tot op de dag van vandaag luidkeels meegezongen in de kroegen.

Je mist niks als je kijkt op kermisfm.nl/live!