📅 21 juli: Tilburgse mosselfeesten op de Korte Heuvel

📅 21 juli: Tilburgse mosselfeesten op de Korte Heuvel

Goeie Mèèrege! Het is 21 juli. Oftewel: dag #05 van de Tilburgse Vakantiekermis. Het wordt een dag met Zeeuwse sferen, maar daarover later meer!

Het weer

Ook vandaag weer prima kermisweer! Het is af en toe bewolkt, maar het blijft droog. De temperatuur komt uit op een graad of 22, dus je jas kun je thuis laten.

Dit speelt er vandaag

  • Ook vandaag kun je weer een filmpje pakken op het parkeerterrein van het Willem II-stadion. Voor de vijfde dag op rij is daar een drive in-bioscoop. Vandaag staan onder andere La La Land en Rocket Man op het programma. En extra leuk: om 15 uur komt YouTuber Dylan Haegens langs!
  • Bovendien is het Zeeuwse avond op de Korte Heuvel. Bij verschillende kroegen kun je vanaf 18 uur genieten van een heerlijk pannetje mosselen.
  • En het is volop Carnaval in onze studio! Onder andere Huub Hangop komt langs! En we bellen met Feest DJ Maarten.

Deze dj’s ga je horen

Dit kon je gisteren horen en zien

  • Hoewel het gisteren officieel geen Roze Maandag was, waren er toch roze activiteiten in de stad. Zo werd in de LocHal het boek Van Willem II tot Roze Maandag gepresenteerd.
  • Ook burgemeester Theo Weterings was bij de boekpresentatie. In een speech bood hij zijn excuses aan aan de Tilburgse LHBTI-gemeenschap. Hij erkende dat het in de vorige eeuw voor Tilburgers lastig was ‘om voor hun geaardheid uit te komen’.
  • Stichting Roze Maandag riep de zogenoemde LHBTI-award in het leven. Vanaf volgend jaar wordt die prijs elk jaar uitgereikt aan een LHBTI-vriendelijk bedrijf.
  • En het zal je niet ontgaan zijn: de kermis is dit jaar anders dan anders. Vanwege corona staan er minder attracties. Ook zijn er allerlei maatregelen genomen. Welke dat zijn, vertelt presentator Joris in een speciale editie van Dè Hedde Nie Gedocht War:

Gisteren in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. En het leuke is: je kunt ons dit jaar op meer manieren volgen dan ooit. In de regio Tilburg en omgeving zijn we te ontvangen via 105.9 FM, 96.0 FM (VLOHradio) én 105.6 FM (LOG Radio).