📅 17 juli: Orkesten zorgen voor extra sfeer op de kermis!

📅 17 juli: Orkesten zorgen voor extra sfeer op de kermis!

Goeie Mèèrege! Het is 17 juli, de eerste lange dag van de Vakantiekermis 2021! De attracties zijn vandaag maar liefst 10 uur open: van 13 tot 23 uur. Wat je precies kan verwachten, check je hieronder.

Het weer

Een jas hoef je niet aan op de kermis. Het wordt een graad of 24 in Tilburg en blijft waarschijnlijk droog.

Dit speelt er vandaag

  • Vanaf vandaag gaan we bij Kermis FM op zoek naar de ultieme kermishit van 2021. Dat doen we met een afvalrace. Elke dag kun je in onze Instastory kiezen tussen twee plaatjes, tot we uiteindelijk een winnaar hebben. Vandaag gaat de strijd tussen CV de Koljakkers met Men nie Belle en Sjaak met Trompestisto. Stemmen kan vanaf 14.30 uur!
  • Je hebt het vandaag weer voor het uitzoeken in Tilburg. Er staan maar liefst 135 attracties voor je klaar: van draaimolens en spookhuizen tot boosters en schiettenten. Voor ieder wat wils dus!
  • Voor wat extra gezelligheid wandelen er looporkesten in Tilburg. Je komt ze onder meer tegen in de Molenbochtstraat, rond de Leonard van Veghelstraat en op het NS plein.

Deze dj’s ga je horen

Dit kon je gisteren horen en zien

  • Om 15 uur was het dan eindelijk zover en ging de Vakantiekermis van start. Vier uur later werd de kermis ook officieel geopend, door kermiswethouder Rolph Dols.
  • Gelijk op dag één was het volgens de gemeente ‘gezellig druk’. Er stonden op sommige momenten lange rijen bij de toegangspoorten. Toch liep alles zoals gepland, zegt een woordvoerder. ”We zijn zeer tevreden so far, dit is een fijn begin.”
  • Een ritje maken in de Airborne of Eclips zat er nog niet in. De attracties kampen met een storing. Het is niet duidelijk of de problemen vandaag opgelost zijn.

Gisteren in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. Kijken en luisteren kan heel makkelijk via de livestream. Of je slingert Kermis FM aan via onze vernieuwde app!