📅 17 juli: Vandaag eindelijk weer kermis in Tilburg!

📅 17 juli: Vandaag eindelijk weer kermis in Tilburg!

Goeie Mèèrege! De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Vanaf vandaag is het weer kermis in Tilburg! Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Lees dan snel verder, dan praten we je bij.

Het weer

Het wordt vandaag prima kermisweer. Met 20 graden is het niet te warm en niet te koud. Het is flink bewolkt boven Tilburg, maar waarschijnlijk wel droog.

Dit speelt er vandaag

  • Een paar maanden geleden was een kermis deze zomer in Tilburg nog ondenkbaar. Toch is dat precies wat er staat te gebeuren. Een tikkie anders dan anders is het wel. Vanwege corona staan er op de zogenoemde Vakantiekermis niet 200, maar zo’n 50 attracties. Op deze pagina lees je welke dat zijn.
  • Aan burgemeester Theo Weterings en kermiswethouder Rolph Dols de eer om de kermis officieel te openen. Dat doen ze om 15 uur bij de attractie Toxic op het Stadhuisplein.
  • Het begin van de kermis betekent ook het begin van een nieuwe editie van Kermis FM! Vanaf ons nieuwe stekkie op de Spoorlaan maken we de komende dagen weer heel wat uren radio en teevee.
  • En als je het weekend wil aftrappen met een film, moet je bij Drive In Tilburg zijn. De buitenbioscoop bij het Willem II-stadion opent vandaag voor het eerst de deuren. Onder andere The Wolf of Wallstreet en P.S. I Love You staan op het programma.

Deze dj’s ga je horen

Dit heb je gisteren gemist

  • Kermisexploitanten waren donderdag nog druk in de weer om hun attracties op tijd klaar te krijgen voor de opening vanmiddag. Overal werd nog volop geschroefd, gepoetst en getest.

Gisteren in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij. Vanaf 14 uur hoor en zie je ons weer. En het leuke is: we zijn dit jaar op meer manieren te ontvangen dan ooit. Voor de exacte zenders en frequenties moet je hier zijn.