Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022
Roze Maandag

Terug van weggeweest: de Roze Maandag Express!

20140721 rozemaandag Roze Maandag express

Een oude bekende is dit jaar terug tijdens de Tilburgse Kermis: de Roze Maandag Express! De gezelligste trein van Nederland gaat op 25 juli weer rijden. In de ochtend brengt hij heel wat uitzinnige en uitgedoste mensen naar Tilburg, waar het die dag één groot feest is.

De Roze Maandag Express vertrekt om 10.17 uur in Rotterdam, maakt twee tussenstops (in Dordrecht en Breda) en gaat daarna als een trein door naar Tilburg. Om 11.16 uur komt hij aan, keurig op tijd voor de Pride Walk, die rond 12.00 uur begint.

Zo'n 250 mensen reizen mee, onder wie zangeres Imca Marina, tv-kok Hugo Kennis, zanger Jeffrey Kuipers en heel veel draq queens. Ook NS-hoofdconducteur Tio Lelieveld zit aan boord. Zijn conducteursuniform ruilt hij deze keer echter in voor een andere outfit (kleine hint: Lelieveld kreeg dit jaar de titel 'Mr. Leather').

De route

• 10.17 uur: vertrek Rotterdam Centraal (spoor 2)
• 10.31 uur: tussenstop Dordrecht (spoor 5)
• 10.57 uur: tussenstop Breda (spoor 4)
• 11.16 uur: aankomst Tilburg (spoor 1)

Leuk om te weten: Kermis FM doet live verslag vanuit de Roze Maandag Express. Slinger ons om 10 uur aan, dan mis je niks!

De Roze Maandag Express was er jarenlang bij tijdens Roze Maandag. In 2014 zag de aankomst er zo uit:

Gezelligheid bij aankomst
Gezelligheid bij aankomst
Beeld: Kermis FM
Gezelligheid bij aankomst
Gezelligheid bij aankomst
Beeld: Kermis FM

Op station Tilburg is gelijk al een gezellig roze feestje zodra de trein arriveert. Op het voorplein staat een dj te draaien en de supermarkt is omgedoopt tot 'Albert Heijn To Gay'.

Wil je ook mee met de Roze Maandag Express? Bij Kermis FM mogen we tickets weggeven! Houd onze socials in de gaten.