Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2024

Wauw! Deze 9 attracties staan voor het eerst in Tilburg

20230723 Zondagavond Sfeer Kermis FM 9867

Het is altijd leuk als de kermis terug is in Tilburg en je weer in je favoriete attractie kan. Maar het is misschien nog leuker om nieuwe attracties te ontdekken! Er staan dit jaar maar liefst negen nieuwe attracties op de Tilburgse Kermis die je hier nog nooit eerder hebt gezien. We zetten ze even voor je op een rijtje.

NS-plein

Op het NS-plein zijn dit jaar drie van de negen nieuwe attracties te vinden. De eerste is de Aviator. Deze heeft als toevoeging de titel ‘A pilot test center’. Er is nog niet veel bekend over deze attractie, maar de exploitant belooft ‘een spectaculaire ritbeleving voor jong en oud’. Dat is zeker iets om naar uit te kijken.

Op datzelfde plein vinden we dit jaar ook voor het eerst de Energizer. Dit is een thrill ride en heeft een maximale hoogte van maar liefst 17,5 meter. Voor deze attractie moet je zeker geen zwakke maag hebben. Denk aan een booster, alleen vervang je het kleine bakje voor een grote cirkel met zes bakjes. En dat draait dan werkelijk alle kanten op. In de video hieronder zie je precies wat je kunt verwachten!

En de laatste nieuwe toevoeging aan het NS-plein is de Konga. De korte uitleg is dat dit een soort booster is die je volledig door elkaar schudt. Deze booster bestaat uit een kring van vier bakjes die al draaiend heen en weer gaat. En hoewel het bijna zover komt, écht over de kop ga je niet. Hij doet een beetje denken aan de Mad Mill in Duinrell. Maar ook voor deze attractie geldt: eet niet te veel voordat je instapt.

Spoorlaan

Aan de Spoorlaan is dit jaar één nieuwe attractie te vinden. We hopen daarom op een lekker warme kermis want dé nieuwe aanwinst van de Spoorlaan is namelijk de wildwaterbaan ‘Wildwasser Jim & Jasper Abentuer’.

Met een baanlengte van 350 meter is dit een gigantische attractie. Met daarbij natuurlijk de kans om zeiknat te worden. Hopelijk biedt deze attractie de komende zomer de verkoeling die we willen.

Paleisring

Ook op het Paleisring staat één attractie die nooit eerder op de Tilburgse Kermis heeft gestaan: The Beast. Dit is een attractie die draait en draait en draait. Een grote arm, zes bakjes en draaien maar. En als je denkt 'Oh, dit valt best mee', dan gaat er nog een tandje bovenop. Ondersteboven, achterstevoren, alle kanten op. Voor deze attractie heb je pas echt een sterke maag nodig.

Stadhuisring

Dan komen we aan bij de Stadhuisring. Hier is dit jaar de Entertainer voor het eerst te vinden. De Entertainer is een attractie van het type Magic. Deze molen heeft vier draaiende armen met elk drie hangende gondels voor vier personen. Tijdens de rit gaan de armen omhoog terwijl de gondels ronddraaien. Wil je je alvast mentaal voorbereiden op een ritje? Check dan deze video vanuit de attractie.

Stadhuisplein/Oude Markt

Op het Stadhuisplein en de Oude Markt hebben drie attracties hun Tilburgse debuut. We beginnen met het Bon Voyage Reuzenrad. Een nieuw reuzenrad en ook nog eens op een nieuwe locatie, dat zal even wennen zijn voor de fans van de Hooggaatie. Wat het precies inhoudt is niet bekend, maar dit zou een premium reuzenrad moeten zijn. Mogelijk zitten de stoeltjes in deze gondels nog lekkerder.

Ben je nou niet zo van het zwieren, zwaaien en draaien? Ga dan naar de Entia. Dit is een nieuwe versie van de attractie Lost die al eerder op de Tilburgse Kermis te vinden was. Het is een escape room vol interactie, technische snufjes en acteurs voor een meeslepende beleving. Dus ben jij van de puzzels? Dan is dit een attractie voor jou!

Feest!

En tot slot is er de Biergarten. Dit is niet zo zeer een attractie, maar gewoon één groot feest. Het is het vervolg op de Jupiler Bierhal, maar dan in de open lucht! Wat er verder gaat gebeuren is het allemaal nog super geheim. Maar heb je tijdens de Tilburgse Kermis zin in een feestje? Dan moet je hier zijn!

Heb je het volledige overzicht van de attracties gemist? Geen nood, die vind je hier!