Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2024

Deze attracties vind je dit jaar op de Tilburgse Kermis!

20230725 Sfeer Kermis FM 3849

Het duurt nog even, maar de voorpret kan al beginnen! De Tilburgse Kermis editie 2024 staat bijna voor de deur en daarbij natuurlijk attracties niet ontbreken. Om alvast in de stemming te komen heeft de gemeente alle attracties op een rij gezet. Wij delen er een aantal met je:

1. Minicars

Ook dit jaar zijn de Minicars weer te vinden. De kleinste onder ons kunnen op het Pieter Vreedeplein scheuren door de bochten. Een rijbewijs is daarbij niet verplicht. Wat handig!

2. Airborne

De Airborne is natuurlijk ook weer van de partij. Meters hoog de lucht in en draaien maar. Je vindt hem dit jaar op het Spoorplein. Als je helemaal bovenin kan je uitkijken uit over heel Tilburg, maar dat is niet heel makkelijk met al dat gedraai!

3. Churros

Op de Paleisring staat weer genoeg te snoepen. Van churros tot suikerspinnen en van ijs tot fruit. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je de Tilburgse Kermis met een lege maag verlaat.

4. Aeronaut

Vanuit de lucht waait de wind door je haren en heb je uitzicht over heel Tilburg. De Aeronaut is dit jaar verplaatst en komende editie te vinden op het Piusplein.

5. Nostalgische kermis

Het Besterdplein wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot de Nostalgische kermis. De rups, paardencarrousel, bootjesmolen, kop van jut en nog veel meer is er te vinden op het plein. Echt weer een stapje terug in de tijd.

6. Toxic

Deze is alleen voor de mensen met een sterke maag. De Toxic staat dit jaar op de Burgemeester Brokxlaan. Terwijl je ronddraait ga je onderste boven, achterste voren. Je weet niet meer wat links en rechts is. Toch denken velen na een ritje: nog een keer!

7. Breakdance

Wat is de kermis zonder de Breakdance? Ja, dat weten wij eigenlijk ook niet. Gelukkig hoeven we daar ook dit jaar niet achter te komen want op de Besterdring en op het Spoorplein zijn weer een Breakdance te vinden.

8. Knuffels grijpen

Wat zal de knuffel rage worden van dit jaar? Weer zo vunzig als de piemelknuffels of blijven we bescheiden? In ieder geval is er weer genoeg om naar te grijpen met verschillende grijpkramen die je kan vinden over heel het kermislint.

9. El Mundo

Zwaaiend over het NS-Plein. Dat kan je natuurlijk doen door met je handen te wapperen, maar je kan ook zwaaien in El Mundo. Deze attractie is ook weer van de partij en zal voor veel wilde haren zorgen.

10. Fun Factory

De Fun Factory is ook weer in de house deze editie. Niet alleen de attractie geeft veel mensen plezier, de verhalen eromheen ook. Vorig jaar nam de gorilla namelijk ineens de benen en waren ze hem twee dagen kwijt. Zou Bokito dit jaar wel bij z'n attractie blijven?

11. Poliep

Net als de Breakdance is de Poliep niet weg te denken op de kermis. Ook dit jaar is er weer eentje te vinden op de Heuvel. Bouncen op de muziek, rondjes draaien en zwaaien naar iedereen om je heen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer attracties die je kan vinden komende editie. Benieuwd welke het zijn? Je kan heel de lijst hier vinden.