Kermis FM News header
Kermis FM

Inpakken en wegwezen: Kermisexploitanten reizen hele land door na Tilburgse kermis

20200714 Kermis FM Opbouw 2741

Als de kermis is afgelopen stroomt het kermisterrein altijd snel leeg. Voor Tilburgse kermisbezoekers valt er misschien een diep gat zwart. Voor de kermisexploitanten ligt dit wat anders. De kermis is hun dagelijkse kost. Dus na de Tilburgse Kermis heb je een grote kans dat je ze tegenkomt op andere kermissen in het land.

Geen vakantie voor schietkraam

Bij de schietkraam zijn deze kermis duizenden schoten gelost. Na vanavond worden alle geweren weer netjes opgeborgen om verder te reizen. Voor de kermisexploitant is het inpakken van de spelkraam een appeltje eitje. Binnen een paar uur is al het materiaal ingeladen en zijn ze vertrokken uit Tilburg.

Het is hard doorwerken voor de kermisexploitant. Terwijl de Kermis FM studio terug naar de opslag gaat, doorkruisen zij het land om te staan op een kermis bij jou in de buurt.

Van Tilburg naar Zandvoort

Er is meer dan één vrachtwagen nodig om de Breakdance te vervoeren van A naar B. Is het inpakken van deze attractie een lastige klus? Nee! De kermisexploitanten hebben een heel systeem hiervoor. Zo kan er niets mis gaan.

Tilburg is natuurlijk een fantastische kermis voor de Breakdance. Toch kan je deze attractie op nog meer plekken bewonderen, zo vertelt de kermisexploitant. Ze gaan deze zomer onder andere nog naar Zandvoort.

Twee keer inpakken voor The Slide

Tot slot hebben we nog The Slide. Zij zijn de enige kermisattractie die tijdens de kermis twee keer hun spullen gaan inpakken. Eerder deze kermis moesten zij namelijk verhuizen van de Telegraafstraat naar Stadhuisplein. Ze blokkeerde namelijk de ingang van een gebouw aan de Telegraafstraat.

Het is voor de kermisexploitant van de Slide niet veel werk om in te pakken. Wel zetten ze op tijd hun wekkertje. Morgenvroeg beginnen ze om 7 uur om alles klaar te maken voor vertrek naar andere kermissen in het land.