Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Vijf dingen die je niet mag missen op de laatste dag van de Tilburgse Kermis

20230725 Sfeer Kermis FM 3849

Dag 10 van de Tilburgse Kermis, de afgelopen 9 dagen kon je zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de kermis.

Wij gaan er eigenlijk niet van uit, maar misschien ben je nog niet naar de Tilburgse Kermis geweest en wil je op de laatste dag the full experience meepakken.

Dan hebben wij hier een paar tips voor je zodat je niks gemist hebt.

1. Ga in een spannende attractie

Het is niet voor iedereen, maar eigenlijk kun je niet naar huis zonder een ritje in een spannende attractie. Je hebt verschillende varianten, van hoog en hard in de Airborne tot op zijn kop rondjes draaien in Toxic. Zet je gewoon over de spanning heen, want het is sowieso de moeite waard!

2. Eet een echte kermis snack

Naast attracties staan er ook genoeg eetgelegenheden op de kermis.

Hou je van zoet? Probeer dan eens een mega suikerspin, kaneelstok of wafels met chocolade eroverheen. Maar hou je meer van hartig? Dan kun je je geluk niet op met churros, oliebollen en er zelfs een tapasbar.

3. Vraag een plaatje aan bij de studio van Kermis FM

De laatste uurtjes zijn ingegaan en dat betekent ook dat de studio nog maar een paar uurtjes beschikbaar is om je favoriete plaat aan te vragen.

Hoe doe je dat? Loop langs de studio voor de Sint Jozefs kerk en ga voor de buitenmicrofoon staan. Dan kun je zelf aan de DJ je favoriete plaat doorgeven! Vind je dat iets te spannend? Dan kun je ook altijd een appje sturen via de Kermis FM-app.

4. Doe een drankje op het terras

Van lopen en in attracties gaan krijg je dorst. En als je dorst hebt, dan moet je wat drinken! En waar kun je dat beter doen dan op een terrasje. Aan het kermisterrein heb je meerdere plekken om een verkoelde biertje of een verfrissende cola te drinken. Dus neem even de rust want the full experience mee krijgen op 1 dag is ook vermoeiend.

5. Win een knuffel bij de grijpautomaat

De kermis kun je niet verlaten zonder een knuffel. En de hit dit jaar is de piemelknuffel.

Je kunt ze overal winnen, maar de echte uitdaging is hem zelf te grijpen. Het is een kunst en menig bezoeker is uren te vinden bij deze grijpautomaten. De automaten zijn te vinden op Stadhuisplein, Paleisring, Burgemeester Broxlaan en Besterdring, oftewel je hebt meerdere mogelijkheden om die piemelknuffel te winnen.