Kermis FM News header
Kermishitverkiezing

Dit is dé kermishit van 2023: Engelbewaarder - Marco Schuitmaker

KFM engelbewaarderheeftgewonnenwooo ma31juli2023

Dé kermishit van 2023 is bekend: Engelbewaarder van Marco Schuitmaker

Tien dagen lang konden kermisfans op hun favoriet stemmen. Vele nummers van grote artiesten werden uitgeschakeld. Er kan er maar één de beste zijn. De winnaar werd live bekendgemaakt op Kermis FM in de avondshow van Ernesto Bleijenberg.

Eerder deze week liep Marco Schuitmaker stom toevallig langs de studio toen Domien Verschuuren de plaat draaide. Domien schreeuwde "Dit kan niet waar zijn! Hoe groot is dit toeval?". En nu kan het wel waar zijn! Engelbewaarder is dé kermishit van 2023.

Het succes van Engelbewaarder heeft de zanger ook verrast. Vorig jaar september bracht hij het nummer uit en het succes blijft maar doorgaan. Het nummer heeft maar liefst negen weken op nummer op 1 gestaan in de hitlijsten en menig kroeg draait het nummer meerdere keren per nacht.

Stiekem is de versie van Marco een remake van het originele nummer van Pierre Kartner. De orginele zangeres is Mieke en het is geschreven als een ode aan de man die haar ontdekte als zangeres. Maar daar hebben wij het op Kermis FM niet over.

GROTE WINST

Marco en Marco streden tegen elkaar, want engelbewaarder streed deze laatste dag tegen 'Het leven is een kermis' van Marco Kanters. Ook een hit die je veel hoort in de kroegen omdat hij ook zo blijft hangen in je hoofd want het leven is een kermis en dat is een grote bende. Helaas kon Marco Kanters niet tegen de hit op en kreeg hij maar ... procent van de stemmen.