Kermis FM News header
Wekdienst

30 juli: De allerlaatste kermisdag!

20230725 Sfeer Kermis FM 2957

Goeiemorgen! Het is 30 juli, de tiende en laatste dag van de Tilburgse Kermis. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten. Wil je liever luisteren dan lezen? No problem: de wekdienst is er ook in audio-vorm.

HET WEER

Houd de regenponcho's en de paraplu's maar weer bij de hand, want ook voor vandaag staan er weer wat buien op de planning. De dag begint droog en met temperaturen van zo'n 20 graden. De kermis word begraven en de lucht huilt mee, want vanaf 19:00 vallen de eerste buien en dit houd aan tot een uur of 00:00.

3 DINGEN DIE VANDAAG SPELEN

1️⃣ Het is vanochtend tijd voor een stukje bezinning. Om half 12 begint de Kermismis in de Heuvelse Kerk. De dienst is via Kermis FM TeeVee live te volgen.

2️⃣ Om 12 uur blikt de kermiswethouder terug op 10 dagen Tilburgse Kermis. Hij geeft een persconferentie in het Interpolis-gebouw aan de Spoorlaan. Via Kermis FM kun je live meeluisteren!

3️⃣ Vanaf half 10 loopt er een begrafenisstoet via het Piusplein richting de kop van de Piushaven, waar de kermis traditioneel wordt afgesloten met een vuurwerkspektakel.

4️⃣ Ook voor Kermis FM is het de laatste dag. Om 21:00 uur blikt hoofdredacteur Arno Leblanc in de radiostudio uitgebreid terug op onze vijftiende editie. Hij leest de namen voor van alle ruim tweehonderd vrijwilligers (DA ZIJN WIJ!!!!).

DEZE DJ'S GA JE HOREN

🕐 13:00-15:00: Tom van der Zanden

🕒 15:00-16:00: Jeffrey de Wit en Jasper Stads

🕔 17:00-19:00: Quincy Kompier

🕖 19:00-21:00: Ernesto Bleijenberg

🕘 21:00-23:00: Arno Leblanc

DIT SPEELDE ER GISTEREN

1️⃣ In de radiostudio belden we met 'meneer de burgemeester' Walter de Donder, bekend van Samson en Gert. Hij speelde de 'Grote Burgemeester Quiz'. Hier kun je terugkijken hoe dat ging.

2️⃣ De Joker op de Heuvel draaide weer! De boosterattractie ging donderdag dicht en werd vrijdagavond pas weer geopend. De attractie kampte met een kapot onderdeel, dat opgehaald moest worden in Groningen.

3️⃣ Leuk babynieuws! Churros-koningin Elisabeth Arjaans is oma geworden, haar dochter kreeg een kindje. Erg bijzonder, want de dochter van Elisabeth is zélf ook geboren tijdens de Tilburgse Kermis.

Zo, nu ben je helemaal voorbereid op de laatste kermisdag. In heel Nederland is Kermis FM vandaag nog te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.