Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Kermisdochter bevalt van Kermisbaby

20230729 Churros Kermis FM 0086

Bijzonder babynieuws: De eigenaresse van de churro's kraam Elisabeth Arjaans is deze week oma geworden van een kermiskleindochter. Dat is extra speciaal, want zelf is ze 24 jaar geleden ook bevallen van een kermiskindje en daarom gingen wij bij haar langs.

Roze maandag

Het hing al een tijdje in de lucht dat het ging gebeuren. Dochter Gelina was al uitgerekend tijdens de Kermis, maar dat precies op Roze Maandag de weeën zouden beginnen komt voor de familie Arjaans als een grote verrassing. 24 Juli begonnen de weeeën bij Gelina en was het tijd om naar het ziekenhuis te gaan voor de bevalling.

Verklaring

Zelf heeft Elisabeth wel een idee hoe het komt dat er twee kermisbaby's ter wereld zijn gekomen: "Ik denk dat we 's winters iets meer tijd hebben om plezier te maken en dat daarom al die baby's in de zomer komen". Zo is de familie Arjaans niet de enige familie met kermisbaby's. Diverse exploitanten en kraampjes hebben een wondertje gekregen tijdens de kermis door de jaren heen.

Contact houden

Geen kermis dus en dat is volgens Elisabeth heel erg wennen. Iedere dag is er nog contact tussen moeder en dochter met bellen, skypen en appen. Zo kan Gelina toch nog een beetje meegenieten en is de heimwee naar de kermis een stuk minder. "Ze zijn nu lekker thuis op de bank en voor haar is het heel vreemd, we doen veel FaceTimen hoe het op de kermis is. Ze is er nu voor het eerst niet bij, aan de ene kant vind ze het heel leuk, aan de andere kant voelt ze zich een beetje eenzaam." aldus de gelukkige oma over moeder Gelina.

Blauwe muisjes?

Op de vraag of het nu tijd is voor churro's met blauwe muisjes geeft oma Elisabeth met een glimlach aan: "geen blauwe muisjes. We zijn een genderneutraal bedrijf, dus houden we het bij witte poedersuiker".