Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Streken van Joker voorbij door sensor uit Groningen: booster na twee dagen weer open

20230721 Sfeer Kermis FM 7199

De booster Joker The Ride heeft bijna twee dagen stilgestaan door een kapotte sensor. Exploitant Carola de Poorter geeft aan dat het nieuwe onderdeel helemaal uit Groningen moest komen. Inmiddels zwieren waaghalzen in de Joker weer op grote snelheid boven de Heuvel.

Deze editie van de Tilburgse Kermis is niet de meest gelukkige voor de Bergse kermisfamilie De Poorter. In het eerste weekend werd hun gorilla-beeld 'Bokito' gestolen bij de Fun Factory op de Besterdring (die vrijdag wel weer opdook in een woonwijk). Afgelopen donderdag hield hun nieuwste aanwinst ermee op: de booster Joker The Ride.

Op tijd open voor druk laatste weekend

Een sensor bleek kapot te zijn gegaan, waardoor het niet meer veilig was om de booster te laten draaien. "De hele donderdag hebben we stilgestaan", zegt Carola de Poorter vanuit het kassahokje aan het begin van zaterdagavond. Het nieuwe onderdeel moest vanuit Groningen naar Tilburg worden gebracht, en dat duurde bijna twee dagen.

Vrijdag kwam de nieuwe sensor aan op het terrein van de Tilburgse Kermis, waarna het repareren kon beginnen: "Gelukkig konden we gisteren vanaf 19.30 uur weer open. Daar zijn we blij mee." De Joker, de gezworen aartsvijand van Batman, liet dus niet al zijn streken zien. Het drukke laatste weekend gaat niet verloren voor de familie De Poorter.

Lees ook
'Bokito' teruggeslingerd naar de Fun Factory

Joker genekt door code geel

Op de eerste volledig dag dat Joker The Ride weer open kon, viel echter nog wel wat tegen. Overdag gold tot 17.00 uur code geel in Brabant, met kans op onweersbuien. Het regende een paar keer hard op het kermisterrein in Tilburg, waardoor de booster regelmatig even moest sluiten.

Wel lijkt er in de avond geen vuiltje aan de lucht: het is zonnig en er is geen regen of onweer voorspeld. Het kermisweekend met de booster goed afsluiten zou fijn zijn voor de familie De Poorter, want ze staan met de Joker voor het eerst op de kermis. Ze kochten de attractie dit jaar uit Engeland.

'Kan iets stukgaan'

Daar stond het apparaat sinds 2006 op de Brighton Palace Pier, nog zonder Joker-thema. "We hebben de booster laten reviseren en een nieuwe uitstraling gegeven. Maar de attractie zelf is niet helemaal nieuw. Omdat deze al wat ouder is, kan het gebeuren dat er iets stukgaat", besluit De Poorter.