Kermis FM News header
Kermis FM

Is er een tactiek om veel munten te graaien bij de Coinpusher? "Bijna 100 euro uitgegeven"

20210721 Sfeer 6 4210 LOGO

De Coinpusher is altijd een drukbezochte kraam op de kermis. Er komen veel mensen op af en iedereen die er komt, blijft vaak hangen. Bij de Coinpusher denken mensen vaak dat zij wel weten hoe ze moeten winnen. Is er dan wel een tactiek om er met veel muntjes vandoor te gaan?

Ook op de Tilburgse Kermis zijn meerdere Coinpushers te vinden. Er staan bij de kraam altijd veel mensen en ze geven er ook veel geld aan uit. Klanten hebben vaak het gevoel dat zij wel weten hoe ze moeten winnen, en dat het niet alleen maar gokken is.

Langs het kermislint vertellen mensen over hun eigen tactieken. Sommigen weten door ervaring al snel veel munten met de schuiver binnen te harken. "Ik heb vijf euro uitgegeven en heb al 1500 munten binnen", zegt een vrouw bij de pusher.

Vanaf de zijkant naar beneden

Anderen hebben minder geluk, blijkt uit een man bij een apparaat verderop die ook probeert aan zoveel mogelijk munten te komen: "Inmiddels hebben we al bijna 100 euro uitgegeven."

Maar hij heeft wel een tactiek. "Iedereen doet iets anders, maar ik probeer de munten vanaf de zijkant naar beneden te schuiven. Dan moet je wel twee keer zoveel munten in het apparaat doen en ben je sneller door je geld heen", geeft hij een tipje van de sluier.

Gokken

Toch blijft het een gokspelletje, want echt goed zijn in het spel kan bijna niet. Sommige mensen hebben een tactiek, maar een échte manier om veel muntjes te krijgen, is er niet.

Dat mag de pret voor de bezoekers die druk munten heen en weer schuiven echter niet drukken. "Ik probeer een Baby Yoda voor mijn zoon te winnen", zegt de vrouw nog. Ervan overtuigd dat dit wel gaat lukken.