Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Prijswinnaars maken ballonvaart boven Tilburg, maar missen kermis nét

20230728 Sky Ballonvaarten Kermis FM 9001

Een ballonvaart meemaken, dat is een ervaring die je niet snel vergeet. Vier prijswinnaars zagen Tilburg vrijdag vanaf zo'n 300 meter. En dat is hoger dan normaal kan op de kermis. Vanaf het reuzenrad (50 meter), de Airborne (65 meter) en de hoge zweefmolen Aerodrome (80 meter) kom je namelijk zonder ballon het hoogst. Sebastiaan Smetsers won de ballonvaart en maakte een mooie tocht met zijn zus en haar dochter.

De familie, die een prijsvraag van Kermis FM en Tillywood hadden gewonnen, stapte in een ballon van Sky Ballonvaarten voor een onvergetelijk uitzicht over Tilburg en de omgeving. Het was nog even spannend of de ballonvaart ook echt door kon gaan, want overdag was het weer regenachtig. En ook de wind moest de goede kant op draaien om de Tilburgse Kermis vanaf 300 meter te kunnen zien.

Wind blaast andere kant op

Maar later in de middag trok de hemel open en liet de zon zich zien. De ballonvaart kon je winnen door op Facebook te taggen met wie je de lucht in wil. Uiteindelijk hoorde Tilburger Sebastiaan Smetsers dinsdag dat hij met zijn gezelschap in mocht stappen. Vrijdag was het dan echt zover en kon de ballon de lucht in.

Rond 20.00 uur steeg het gevaarte op in bosachtig buitengebied van Tilburg, bij het beekje De Oude Leij en de golfbaan. De Tilburgse Kermis was één van de bestemmingen van de ballon, maar de wind besliste ondanks het opgeklaarde weer net even anders.

Niet de kermis, maar wel indrukwekkend

Die stond net niet de kant van het centrum op, waardoor de ballonvaarders alleen Tilburg en de omgeving van bovenaf konden aanschouwen. Het maakte de ballonvaart er niet minder indrukwekkend om voor de familie Smetsers. De ballon vloog namelijk wel over de Efteling, wat een prachtig uitzicht opleverde.

Ook kwam de ballonvaart op een bijzonder moment. Sebastiaan wilde al jaren met zijn moeder in een ballonmandje stappen, maar zij overleed in april. Samen met zijn zus en haar dochter beleefden ze toch met z'n drieën een prachtige vaart: "We zijn een stapje dichterbij oma."

Lees ook
Sebastiaan emotioneel door winst ballonvaart 'Kan nog een keer naar oma'