Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Johan Vlemmix verbreekt eigen attractierecord (en kneust z'n pink)

20230727 Johan Vlemmix Kermis FM 7218

Het is Johan Vlemmix gelukt! Binnen anderhalf uur bezocht hij maar liefst 44 kermisattracties en -eetkraampjes. Een nieuw record! Dit ging echter niet zonder problemen...

Johan Vlemmix ging van start bij de Fun House. In deze eerste attractie kreeg hij gelijk een (licht) gekneusde pink, maar dat hield hem zeker niet tegen.

Niet de eerste keer

De bekende Brabantse tv-persoonlijkheid kennen we 'Te Land, Ter Zee en In de Lucht, maar zeker niet alleen daarvan. Zo doet Vlemmix wel vaker mee aan gekke uitdagingen. De Brabander zat een keer 58 rondjes in een reuzenrad. En heeft ook honderd attracties op de kermis bezocht in vier uur. Dit record wilde Vlemmix bij ons op de zender verbreken.

Misselijk

Anderhalf uur lang bezocht de Brabantse ondernemer niet alleen spannende attracties, maar rende hij ook langs de vele eetkraampjes die er op de kermis te vinden zijn. Hij ging in de Booster, in verschillende draaimolens en de Jumper. Daarna propte hij achtereenvolgens een ijsje, gesuikerde pecannoten, een suikerspin, churros en een oliebol in zijn mond. Toen leek het hem een goed idee om de Breakdance in te gaan.

Dat ging niet van harte. Tijdens de heftig ronddraaiende rit was er eerst nog een grote glimlach op de mond van Vlemmix. Maar naar mate de rit vorderde, nam de angst en de misselijkheid toe. Luid schreeuwend en met veel gebaren probeerde hij ervoor te zorgen dat de attractie stop werd gezet. Maar dat gebeurde niet. Toen de attractie stopte, kwam een lijkbleke Vlemmix de attractie uit. Wat was hij misselijk.

Maar hij moest door. Om zijn record zo goed mogelijk te verbreken. Hij ging in wat minder misselijkmakende attracties, bestelde nog een loempia en toen was de tijd om.

Zijn tegenpartij was niemand minder dan onze Tom van der Zanden. Tom begon lekker rustig en startte bij de Skeeball, waar hij 90 punten scoorde. Vervolgens ging hij de Adventure Bay Funhouse in. Na een kleine onderbreking bij de Candy Floss aan het NS-plein ging de race door naar het Haunted House en de Spinning Coaster. Om de misselijkheid te voorkomen ging Tom in de Ballon Voyage. Helaas maakte Tom geen schijn van kans, maar eindigde hij alsnog met 19 attracties!

Vlemmix daarentegen had een score van 44 attracties en eetkraampjes. Daarmee heeft hij zijn eigen record verbroken. In de studio kreeg hij een mooie beker als aandenken. En een colaatje om even bij te komen van al het zoete eten en de misselijkmakende attracties.

Lees ook
Dit zijn de winnaars van de Kermisprijzen 2023!