Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Van Kermisrun tot Kermismis: deze 6 side-events mag je niet missen

20200720 Stadsstrand 9432 LOGO

Tuurlijk, de Tilburgse Kermis draait vooral om attracties. Maar wist je dat er nog heel veel andere dingen te beleven zijn? Ook dit jaar zijn er een hoop ‘side-events’. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

1. Kermisrun

Trek je hardloopschoenen maar alvast uit de kast. Na drie jaar afwezigheid komt er weer een Tilburgse Kermisrun! Op zondag 24 juli gaat het gebeuren. Je kunt dan weer sprinten langs en zelfs dóór de attracties van de kermis.

De start is in poppodium 013. Vanaf daar kun je een route afleggen van 5 of 10 kilometer. Onderweg kom je onder meer langs het nieuwe Stadskantoor, de bioscoop en het Spoorpark. Net als bij veel atttracties is het ook bij de Kermisrun ‘altijd prijs’. Iedereen is een winnaar en krijgt een medaille.

Klaar voor de start? Af!
Klaar voor de start? Af!
Beeld: Kermis FM

2. Roze Maandag

Op maandag 25 juli kleurt heel Tilburg roze. Het is dan Roze Maandag, de dag waarop we vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. Waar je ook gaat of staat: overal zie je roze slingers, regenboogvlaggen en dragqueen’s.

In de Muzentuin staan dj’s te draaien, op het Pieter Vreedeplein hoor je de ene na de andere foute hit en ook in gayclub De Lollipop is het feest. Kom je niet uit Tilburg? Misschien is de Roze Maandag Express wel iets voor jou. Die trein brengt je ‘s ochtends van Rotterdam Centraal naar Station Tilburg.

Roze Maandag = feest
Roze Maandag = feest
Beeld: Kermis FM

3. Caribbean Night

Op donderdag 28 juli waan je je helemaal in de Caraïben in Tilburg. Op het Pieter Vreedeplein is dan weer de Caribbean Night. De hele avond kun je genieten van heerlijke cocktails en swingen op salsa, bachata en merengue.

Voetjes van de vloer!
Voetjes van de vloer!
Beeld: Kermis FM

4. Kermismis

Een kerkdienst op de kermis? In Tilburg kan dat gewoon! Op zondag 31 juli is bij de botsauto’s de traditionele kermismis. Het wordt een mis zoals een mis hoort te zijn, met een preek en gezang, maar dan wel met een kermissausje erover heen.

Zo zag de kermismis eruit in 2018
Zo zag de kermismis eruit in 2018
Beeld: Kermis FM

5. Vuurwerk

We go out with a bang! Op zondagavond 31 juli wordt de kermis afgesloten met een knallende vuurwerkshow. De eerste vuurpijlen gaan rond half 11 de lucht in. Het beste zicht heb je in de Piushaven.

*piew piew!*
*piew piew!*
Beeld: Kermis FM

6. Kermis FM

Tot slot nog het aller-aller-leukste side-event van de Tilburgse kermis: Kermis FM! Okay, we snappen dat deze alinea een hoog wij-van-wc-eend-gehalte heeft, maar onze 14e editie belooft echt heel tof te worden! We gaan weer 10 dagen lang uitzenden vanuit een glazen studio op de Heuvel. Hier lees je meer daarover.

Onze sti-sta-studio!
Onze sti-sta-studio!
Beeld: Kermis Fm