Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Aap 'Bokito' gestolen bij de Fun Factory

IMG 2071

Triest nieuws! Aap 'Bokito', die stad en land afreisde met de Fun Factory, is afgelopen weekend gestolen bij de attractie op de Besterdring. De exploitant wil deze graag terug en heeft voor degene met de gouden tip een aantal vrijkaarten voor de kermis.

Eerder de benen genomen

Gilbert de Poorter, exploitant van drie attracties op de Tilburgse Kermis, is razend. "Mijn bokito is gestolen, motherfuckers!" Het is dan ook niet de eerste keer dat de aap de benen neemt. Op de kermis in 's-Hertogenbosch is deze ook al eens gestolen en vier kilometer verderop teruggevonden.

Zelf heeft hij geen tijd om te zoeken, maar heeft hoop dat camerabeelden uitkomst gaan bieden. Dit heeft hij ook al aangegeven in de dagelijkse gesprekken met de gemeente, maar ving tot nu toe bot.

Zo ziet 'Bokito' eruit
Zo ziet 'Bokito' eruit
Beeld: Circuskermis infoweb

Een dure 'grap'

Op Facebook deed hij een oproep aan iedereen om naar de aap uit te kijken, maar tot nu toe kwam de gouden tip nog niet. "Een collega tipte me dat hij wellicht op een dakterras in de buurt kon liggen." Bij navraag bij de bewoners door onze redactie bleek Bokito daar niet gezien te zijn.

Het decorstuk, wat tot afgelopen weekend prijkte voor de attractie, was ook niet licht. "Je moet hem echt met twee personen tillen."

De exploitant is ook in de aap gelogeerd. "Een kermisverzekering is erg duur, dus neem je een wat hoger eigen risico op de koop toe. De aap kost zo'n 1000 euro om te vervangen, dat komt volledig uit eigen zak."

Daarom ook de oproep bij Kermis FM: "Wie weet waar de aap is die is gestolen of geleend, krijgt een paar vrijkaarten voor de kermis."

Tip onze redactie

Weet jij waar Bokito uithangt? Tip onze redactie:
[email protected]