Kermis FM News header
Wekdienst

27 juli: De kermisprijzen worden uitgereikt!

20230725 Attractie Toxic Kermis FM 3169

Goeiemorgen! Het is 27 juli, de zevende dag van de Tilburgse Kermis. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten. Wil je liever luisteren dan lezen? No problem: de wekdienst is er ook in audio-vorm.

Het weer

Ook vandaag kunnen er wat buien vallen in Tilburg. Maar niet getreurd: er zijn genoeg attracties waar je even kunt schuilen. De temperatuur loopt op tot een graad of 18.

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Om 20 uur is de uitreiking van de jaarlijkse kermisprijzen. Kermiswethouder Van Asten zet een paar exploitanten en attracties in het zonnetje in het Tirolerdorp op het NS-plein.

2️⃣ Ook wordt vanavond de winnaar bekend van de Luchtbuks Ria Fotowedstrijd, de wedstrijd waarmee de gemeente op zoek gaat naar de mooiste kermisfoto. De fotowedstrijd is een eerbetoon aan de overleden Luchtbuks Ria. Meer dan tachtig jaar lang kwam zij ieder jaar een foto schieten op de kermis.

3️⃣ Zin een feestje? Ga dan vooral eens langs bij de silent disco in de Spoorzone. Die begint om 19 uur. Er zijn drie verschillende muziekkanalen waar je uit kunt kiezen.

4️⃣ Volop gezelligheid in onze studio! Onder meer Rutger van Barneveld, André Pronk en Duo Dubbelfeest komen langs.

Deze dj's ga je horen

🕐 Vanaf 13 uur: Luc van den Heuvel

🕐 Vanaf 15 uur: Rik Wijers

🕔 Vanaf 17 uur: Bart Geurts

🕖 Vanaf 19 uur: Henri Haan

🕘 Vanaf 21 uur: Arno Leblanc

🕚 Vanaf 23 uur: Dennis Hoogeveen

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Overal in de binnenstad klonk draaiorgelmuziek. In de middag was het draaiorgelfestival. Op zo'n tien plekken stonden orgels om te zorgen voor nóg meer sfeer.

2️⃣ De exploitant van de Fun Factory is 'Bokito' kwijt. Het beeld van de aap bij de attractie is zoek. "Mijn bokito is gestolen, motherfuckers!", zegt de eigenaar in een interview met Kermis FM.

3️⃣ Er zijn oneindig veel verschillende prijzen te vinden op de kermis. Maar één prijs vind je wel héél vaak in Tilburg. Hier check je welke dat is.

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.