Kermis FM News header
Wekdienst

26 juli: Stoepkrijtwedstrijd & Orgelfestival

Sam haddad Stg ZKNL Ve Jg unsplash

Goeiemorgen! Het is 26 juli, de zesde dag van de Tilburgse Kermis. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten. Wil je liever luisteren dan lezen? No problem: de wekdienst is er ook in audio-vorm.

Het weer

Het wordt zo'n 22 graden vandaag. Houd rekening met wat regenbuien in Tilburg. Het kan dus geen kwaad om een poncho of paraplu mee te nemen naar de kermis.

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Regen of niet, er is vandaag een stoepkrijtwedstrijd in Tilburg. Iedereen kan bij de gemeente stoepkrijt ophalen om een mooie tekening te maken. Een jury gaat alle kunstwerken vervolgens beoordelen en maakt om 16 uur de winnaar bekend. Hij of zij wint een heuse buurt-BBQ!

2️⃣ Vanochtend is je laatste kans om een foto in te sturen voor de Luchtbuks Ria Fotowedstrijd! Om 12 uur sluit de inzending. De Luchtbuks Ria Fotowedstrijd is er dit jaar voor het eerst. De wedstrijd draait om de mooiste kermisfoto, waarbij inclusiviteit centraal staat. De winnaar wordt beloond met een splinternieuwe fotocamera.

3️⃣ Tilburg is vandaag het decor van een heus draaiorgelfestival! Tien draaiorgels doen mee. Ze staan tussen 12 en 17 uur op verschillende plekken in de binnenstad. Check hier een kaartje met de precieze locaties.

4️⃣ Op Kermis FM maken we er weer een gezellig feestje van. Onder meer Marco Kraats komt langs in de studio!

Deze dj's ga je horen

🕐 Vanaf 13 uur: Arnoud Schellenberg & Mayoni Oosterhoff (van Hallo Kids Radio)

🕔 Vanaf 17 uur: Hardy Altena

🕖 Vanaf 19 uur: Stevan van der Vloet

🕘 Vanaf 21 uur: Jeremy de Kamper

🕚 Vanaf 23 uur: Dylan Verstappen

Dit speelde er gisteren

1️⃣ In de middag was het tijd voor de oudste themadag van de Tilburgse Kermis: de Gehandicaptenmiddag. Exploitanten hielden extra rekening met mensen met een beperking.

2️⃣ We gingen langs bij de eigenaar van funhouse Adventure Bay. De attractie staat dit jaar voor het eerst op de Tilburgse Kermis en telt maar liefst vijf verdiepingen. De eigenaar vertelde ons dat de attractie vers uit de fabriek in Italië komt. Het hele interview lees je hier.

3️⃣ We vierden carnaval op de kermis! Vanaf het Tirolerdorp vertrokken verschillende orkesten over de kermis. En in de avond werd volop gefeest op het Villa Ananas-festival op het Piusplein.

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.