Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Dit is er dit jaar nieuw op de kermis!

201707xx Header Reuzenrad Nostalgie fit19202 C800ssl1

Nog 23 nachtjes slapen tot de kermis begint! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in, en kermiswethouder Erik De Ridder ook. Hij presenteerde vandaag de kermisplannen voor dit jaar én de komende jaren.

Caribische sfeer en temperaturen op de kermis

Zo kunnen we dit jaar uitkijken naar een waar zomercarnaval op de dinsdag, waarbij de temperaturen ongetwijfeld nóg net wat hoger zullen zijn. Mocht je van zomerse sferen geen genoeg krijgen, dan is er ook een Lazy Kermis in de Piushaven met een tijdelijk strand. Ook op de laatste zondag een nieuw evenement rondom de kermis als een parade van reusachtige poppen over het kermisterrein zal trekken.

‘Voor een klein afzakkertje’

Een nieuw feestgebied zal ontstaan op het NS-plein, wat wordt omgetoverd tot Tirolerdorp, volledig met après-ski-aankleding. Een aanrader voor de eventuele afzakkers na een rondje kermis. De waaghalzen die de kermisattracties nog niet spannend genoeg vinden, kunnen dit jaar ook bungeejumpen op de Burgemeester Brokxlaan, waar je ook op grote hoogte kunt dineren of kunt genieten van concerten.

Kermis in de klas

Al 450 jaar groeien hele generaties op met de Tilburgse Kermis. Om ervoor te zorgen dat ook de nieuwe generatie het echt kermisgevoel meekrijgt, is er dit jaar een nieuw project gestart: Kermis in de Klas. Door middel van kleurplaten en andere leuke acties op de Tilburgse scholen worden kinderen al vroeg betrokken bij de Kermis. Het gezicht is Jet Suikerspin.

Kermis nieuwe stijl in 2020

Al deze nieuwe activiteiten rond de Tilburgse kermis maken deel uit van groot plan, wat in 2020 volledig uit is gerold. Hiermee wil kermiswethouder Erik de Ridder het grootste evenement van Tilburg nóg groter maken. Een van die plannen, het toevoegen van de Spoorzone, was vorig jaar al ingevoerd. Hierover wist De Ridder nog te vertellen dat hij tevreden was over hoe de kermis er daar uitzag. “Zeker een blijvertje.”

De Tilburgse Kermis begint vrijdagmiddag 21 juli om drie uur. Dan zijn wij er ook weer met Kermis FM op radio en televisie!