Kermis FM News header
Kermis FM

De Kermis FM Podcast over 2020: De corona-editie

20200719 Wilbert Pigmans Melissa Joris Alain 8829 LOGO 1024x683

Al vijftien jaar lang doet Kermis FM verslag van de Tilburgse Kermis. In een nieuw seizoen van de Kermis FM Podcast blikt de hoofdredactie van Kermis FM, Arno Leblanc en Elger van der Wel, terug op de afgelopen jaren. In de tweede aflevering van deze reeks staat het coronajaar 2020 centraal.

Toen Nederland in maart 2020 op slot ging vanwege het coronavirus was het team van Kermis FM al volop bezig met de voorbereidingen voor de editie van dat jaar. In eerste instantie werd de boel op pauze gezet, maar hoe verder we in het voorjaar kwamen, hoe duidelijker het werd dat er misschien wel eens geen Tilburgse Kermis zou zijn en dus ook over Kermis FM wel zou uitzenden.

Uiteindelijk was er toch een kermis in Tilburg eind juli 2020: de kleinschalige Vakantiekermis. Pas een paar weken van tevoren werd besloten dat ook Kermis FM weer zou gaan uitzenden, maar dan wel in aangepaste vorm. Last minute werd er een locatie gevonden en werden de uitzendingen voorbereid. Het resultaat: ook in 2020 was er Kermis FM, maar dan wel maar zes in plaats van tien dagen.

In deze podcast blikken Arno en Elger hierop terug met toenmalig bestuursvoorzitter Gijs Brekelmans en vrijwilligerscoördinator Mike Jupijn.

Zo luister je naar de Kermis FM Podcast

De Kermis FM Podcast kun je beluisteren in je favoriete podcast-app. Hierin vind je ook alle afleveringen over de eerste tien jaar van Kermis FM.