Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

De eerste zondag: dit mag je niet missen

201707xx Header Blauwe Zondag 2015 fit19202 C800ssl1

Tijd voor de derde dag van de kermis! Er staat weer genoeg op het programma vandaag. Wij vertellen je waar je moet zijn.

Blauwe zondag
Pfoe… al die lampjes en al die keiharde muziek. Voor veel mensen voelt dit als een groot feestje, maar sommigen vinden dit heel moeilijk vanwege de vele prikkels. Voor die mensen is de blauwe zondag in het leven geroepen. Er is geen harde muziek en de lampen bij de attracties worden minder fel gezet. Bijzonder dit jaar is dat tussen 12:00 en 14:00 de lichten en de geluiden helemaal uit gaan.

Elke jaar organiseren NVA Nederland, Gemeente Tilburg en Autilook.nl deze dag samen en het wordt natuurlijk een hele gezellige dag, waarop extra rekening wordt gehouden met mensen die last hebben van te veel prikkels.

Kermis-mis
Altijd al één met God willen zijn in de botsauto’s? Dan is morgen je kans!

Om half 11 ’s ochtends gaat Aalmoezenier Van Welzenes een mis houden bij de botsauto’s op het spoorplein. Aansluitend wordt de kermis gezegd van bovenaf! Van Welzenes gaat namelijk rond 12 uur in het reuzenrad de kermis zegenen. Je krijgt ook nog een bak koffie of thee, kortom bij zijn = meemaken!

Amstel bierhal
Morgen staan in de Amstel Bierhal weer een aantal grote namen die je MOET zien. Nelis Leeman, beter bekend als de zingende DJ. Sinds 2012 is deze man achter de draaittafel vandaan en anno 2017 kan hij een leven van het zingen. Dat heeft uiteraard een goede reden. Verder kun je naar Tamara Tol gaan. Deze Volendamse werd hierna gevraagd voor het duo Ben & Tamara maar ging uiteindelijk toch solo. Een deelname aan het songfestival, meerdere malen optreden voor soldaten in Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan en natuurlijk 27 jaar ervaring heeft ervoor gezorgd dat zij een topper is om even naar te gaan kijken. Tot slot komt de 22 jarige Theodoor ook nog een paar liedjes zingen. Deze man brak in 2013 door met zijn hit „Ik ben van jou (Wie laat me lachen)” die de nummer 69 haalde in een Nederlandse hitlijst.

Als je met een pilsje in de hand wil genieten van de beste artiesten moet je dus morgen in de Amstel Bierhal zijn!