Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Veel Oranje en Rood op Roze Maandag

201707xx Header Fanzone 2017 fit19202 C800ssl1

Het is vandaag natuurlijk Roze Maandag, maar niet iedereen heeft zich vandaag in het roze gedost. Vanavond spelen onze OranjeLeeuwinnen in het Willem II stadion tegen België. Je ziet dus ook een hoop oranje en rood!

Nederlands voetbalster Kirsten van de Ven (FC Twente) geeft vandaag de hele dag clinics op de officiële fanzone op het Pieter Vreedeplein. Alle kinderen die graag prof willen worden, kunnen bij haar terecht. Vooral de meisjes worden volgens haar steeds beter. Dat ze nu zo veel aandacht krijgen, past volgens Kirsten erg goed op Roze Maandag. Kirsten: “Een dag die staat voor gelijkwaardigheid voor iedereen, dat iedereen mag zijn wie die wil zijn. Dan is het heel symbolisch dat meisjes vandaag zoveel aandacht krijgen als voetbalsters.”

Via Whatsapp houdt Kirsten het Oranje elftal op de hoogte van alles wat er in de fanzone gebeurt. Bijvoorbeeld dat de hele fanzone om zes uur in een grote stoet naar het Willem II Stadion loopt. Niet met alleen Nederlanders trouwens. Belgen die naar Tilburg zijn afgereisd, wandelen gezellig mee! Al kijken ze soms wel verbaasd om zich heen. Twee Rode Duivel supporters: “We zijn verschoten hoe openminded het hier allemaal is. Dat is tof om te zien.”

En Kirsten van de Ven? Die loopt ook mee. “Straks gaan we natuurlijk mee in de optocht naar het stadion en dan gaan we onze keel schor schreeuwen voor de OranjeLeeuwinnen.” Over de vraag hoe het Nederlands elftal gaat vandaag gaat doen is Kirsten zeker: “Erop en erover.”

De wedstrijd België – Nederland begint vanavond om 20:45. De Tilburgse politie verwacht dat er vanwege de wedstrijd zo’n 14.000 extra mensen op de been zijn.