Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Voetbalfans tussen de drag queens: het kan allemaal op Roze Maandag

201707xx Header Red Flames fit19202 C800ssl1

De vroege bezoekers van de Roze Maandag keken een beetje verbaasd om zich heen: op verschillende terrassen en op het Pieter Vreedeplein kwamen fans van de teams van Nederland en België samen. Vanavond om 20:45 trappen de twee vrouwelijke teams af in het Willem II Stadion. De Belgische fans zijn flink vertegenwoordigd, en volgens onze collega’s van het Brabants Dagblad keken zij hun ogen uit naar de bonte stoet die op Roze Maandag door Tilburg heentrok. Later op de middag trok een flinke stoet Nederlanders ook naar het plein.\

Belgen kijken hun ogen uit aan Roze Maandag
“Zoiets kan in België niet, er is in Brussel wel een gay pride, maar die wordt heel anders beleefd”, tekent de krant op uit de mond van Belg Rudi (64). “Hier is iedereen roze, je ziet dat het leeft. Maar voor België is dit iets té”.

De sterke vertegenwoordiging van de Belgen komt mogelijk omdat veel Belgen er een weekendje Tilburg van maken. Toch twijfelen wij natuurlijk geen moment: Hup Holland Hup! De wedstrijd is ook vanaf verschillende plekken in de stad, waaronder de fanzone en verschillende kroegen. Je kan natuurlijk ook lekker thuis op je bankje kijken, als je daarna de winst van de dames maar komt vieren in de Tilburgse binnenstad.