Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Gehandicaptenmiddag groot succes: 1470 mensen genieten van kermis

201707xx Header Gehandicaptemiddag 2017 fit19202 C800ssl1

De gehandicaptenmiddag van vandaag was een groot succes. Maar liefst 1470 enthousiaste mensen hadden zich aangemeld voor deze dag.
Eén van deze mensen is Joëlla (14), die samen met haar moeder Petra een rondje over de kermis trok. Voor haar is de gehandicaptenmiddag een zege, want ze kan nu in attracties die normaal niet zijn weggelegd voor mensen met een beperking.

Traditioneel is er op de dinsdag van de kermis ruimte voor kermisexploitanten om wat meer tijd te nemen om mensen te helpen om in de attractiekarretjes te stappen. Voor de kermisexploitanten is dat geen moeite: de kermis is op een doordeweekse dag een stuk rustiger dan in het weekend, wanneer je vaak over de hoofden moet lopen. De snelheid van sommige attracties is daarnaast een tikje lager, maar dat betekent absoluut niet dat de bezoekers minder plezier hebben.

Bij aanmelding kregen alle mensen een kaart, waarmee ze gratis in verschillende attracties mochten. Dit jaar was de 47ste editie van de oudste themadag van de kermis die nog steeds elk jaar groeit, en wat ons betreft ook zéker niet de laatste.