Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Een middag op de kermis voor kinderen van arme ouders

201707xx Header Voedsel Bank1 fit19202 C800ssl1

Iedere kermisganger weet het: een rondje over de kermis kan duur uitpakken. Voor kinderen van ouders die pakketten van de Voedselbank krijgen, is een dagje over de kermis dan ook vaak onhaalbaar. De Tilburgse Voedselbank komt die kinderen daarom tegemoet met een speciaal kermispakket.

Een hele middag plezier

Linda Oerlemans van de Voedselbank ontving vanuit verschillende hoeken berichten dat kinderen het zonde vinden dat ze niet naar de kermis konden. Daarom besloot ze samen met haar collega’s iets te doen. “Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen krijgen ze een pakket waarmee ze in verschillende attracties kunnen, zoals de Crazy Jump, X Factory, de Funhouse en de Nostalgische Kermis.” Daarnaast krijgen de kinderen ook genoeg eten en drinken voor een hele middag plezier.

De kermis moet er immers voor iedereen zijn, en daarom schiet de Voedselbank te hulp. Wat het meest populaire onderdeel van het pakket is? “Het is nog vroeg, veel kinderen zijn nog op pad, maar de snoepjes doen het sowieso goed”, lacht Linda breeduit.