Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Die Fantastische Reise is weer open

201707xx Header Attractie Fanstise reise 2017 fit19202 C800ssl1

De attractie Die Fantastische Reise is vanaf vandaag weer geopend. Afgelopen zaterdag gebeurde er een ernstig ongeluk, toen een jongetje van 3 bekneld raakte onder het karretje.

Het ongeluk

Er is zaterdagavond rond 19.15 uur een ernstig ongeluk gebeurd op de Tilburgse Kermis. In de Die Fantastische Reise, zat een jongetje van 3 bekneld. Hij is bevrijd door de hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen hebben gezien dat een kind uit het karretje viel en daarna bekneld raakte. Omstanders zijn toegesneld en hebben eerste hulp verleend. Professionele hulpverlening was snel ter plaatse. Het kindje is inmiddels buiten levensgevaar. Terwijl de hulpverleners probeerden het jongetje te bevrijden, ontstonden er wat opstootjes in het publiek toen omstanders de hulpverleners hinderden. Twee personen zijn aangehouden. Een daarvan heeft een kermisverbod gekregen.

Goedgekeurd

Keuringsinstantie NVWA onderzocht het ongeluk. De exploitant van de attractie is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Tijdens de hulpverlening ontstonden in het publiek wat opstootjes. Er zijn twee mensen aangehouden, een politieagent raakte licht gewond toen hij in zijn gezicht geslagen werd. Vorig jaar is de attractie gekeurd en veilig bevonden door de NVWA. Zij gaan het ongeluk samen met het ministerie van Economische Zaken onderzoeken. De attractie moest wel herkeurd worden voordat deze weer open kon gaan.

Attractie weer open

Inmiddels is de keuring voorbij en is Die Fantastische Reise vanaf vandaag weer geopend. Wel zijn er wat extra beveiligingseisen toegevoegd. Kinderen onder de 1.05 meter moeten verplicht een riem omdoen.

Veiligheid