Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermisattractie ‘Chaos’ sluit na ongeluk in VS

201707xx Header Chaos 20171kopie fit19202 C800ssl1

Op een kermis in de Amerikaanse staat Ohio is een ernstig ongeluk gebeurd met de ‘Fire Ball’. Deze attractie, hier bekend als ‘Chaos’, gaat in Tilburg om die reden voor onbepaalde tijd dicht.

In de attractie met zwaaiende gondel bereiken (maximaal) 24 mensen een hoogte van 20 meter. In Ohio brak om nog onbekende reden een van de stoeltjesrijen op het hoogste punt af. Volgens de NOS kwam daarbij een 18-jarige man om het leven en raakten zeven mensen gewond.

‘Chaos’, de variant die op dit moment op de Tilburgse kermis staat, is door eigenaar Toon van de Weerdt voor onbepaalde tijd gesloten. Tegen de NOS zei hij het verschrikkelijk te vinden wat er is gebeurd. Ook op Facebook zei hij:

Ook KMG, de Nederlandse fabrikant van de attracties, is erg geschrokken. Er zouden zeker twee of drie van deze attracties in Nederland staan. Volgens het Brabants Dagblad geeft de fabrikant exploitanten een dringend advies de zwaaiende armen (met als verzamelnaam ‘Afterburner’) niet te gebruiken tot de oorzaak van het ongeluk bekend is.

Hoe lang de attractie in Tilburg dicht blijft is niet duidelijk, maar eigenaar Van de Weerdt wacht in ieder geval meer informatie van de fabrikant af.