Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Terugblik: Caribbean Night

201707xx Header Caribean night Travassi fit19202 C800ssl1

Vanwege de inmiddels traditionele Caribbean Night gisteravond zal iedereen vandaag met spierpijn in de heupen opstaan. Door de zomerse klanken in de stad was het onmogelijk om stil te blijven staan. Op verschillende plekken gingen de voetjes van de vloer, zo ook op het Kermis FM plein. Daar trad niemand minder op dan: Trafassi! Terwijl de stad Tilburg langzaam ontwaakt blikken wij terug.

‘Grote wasjes, kleine wasjes’, wie kent de hit ‘Wasmasjien’ nou niet? Sinds 1985 dé dijenkletser bij uitstek op feestjes. Een gegarandeerd succes als je mensen aan het dansen wil krijgen. En dat is nou precies wat op de Caribbean Night de bedoeling is! Dus wie kun je dan beter laten optreden dan Trafassi zelf? Wij mochten even spreken met de oprichter én zanger Edgar ‘Bugru’ Burgos.

Vrijwel iedere dag op de Tilburgse Kermis kent z’n thema, maar waarom een Caribbean Night?

“Omdat veel mensen uit de Tropen in Tilburg wonen, zoals Antilianen en Surinamers. Dus het is een gepaste thema-avond. Trafassi is de vertegenwoordiger van Tropische muziek, al 37 jaar, en daar zijn we trots op!”

Niemand staat stil als jullie spelen, hoe kan dat?

“We betrekken iedereen er bij, en maken voor alle kleuren muziek. Nederlands, Surinaams, Antilliaans, Marokkaans, Turks, Brabants, noem maar op op.”

Nog steeds kent iedereen Trafassi, hoe houd je dit succes 37 jaar vast?

“Door eerlijk te zijn én blijven, tegen iedereen. Ik voel het niet als werken, ik kom om plezier te maken en feest te vieren. Trafassi is onvoorspelbaar, daardoor is optreden voor mij iedere keer nieuw en blijft het spannend.”

De band achter Trafassi is in de loop der tijd steeds iets aangepast qua bezetting. Dit past bij de naam, want Trafassi betekent ‘op een andere manier’ in het Surinaams. Eén ding is altijd behouden gebleven: het feest dat ontstaat zodra de eerste klanken door de speakers klinken. Door de bijbehorende drankjes en dansjes valt vandaag misschien wat zwaar, maar met de herinnering aan een mooie Caribbean Night is het goed te relativeren.