Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Troela nog steeds zoek: “Misschien ligt ze wel aan de kant van de weg”

201707xx Header Troela Niet Gevondenkopie fit19202 C800ssl1

Al acht jaar zit hondje Troela ieder weekend trouw naast Joey Bergsma. Maar sinds gisteren is de stoel naast de Breakdance-medewerker leeg. “Het is heel gek. We zaten altijd samen achter de kassa en dan zei ik tegen bezoekers: zij is de baas.

Gisteren kwam de zwart met bruin cocker spaniël niet meer terug nadat ze haar plasje had gedaan. Troela draagt normaal een halsband, maar had ‘m juist niet om toen ze verdween. Bergsma plaatste een oproep op Facebook en die is inmiddels al ruim 800 keer gedeeld.

Toch heeft de aandacht nog weinig opgeleverd. “We zijn vannacht nog aan het zoeken geweest, nadat we dicht waren. Het is heel gek dat ze ineens weg is. Het doet me heel veel.”

Pitbull-gevechten

Bergsma gelooft niet dat Troela uit zichzelf is weggelopen. Hij denkt dat iemand haar heeft meegenomen. “Of misschien is ze wel per ongeluk in een caravan geglipt.”

Toch gaan er ook nog andere scenario’s door zijn hoofd. “Je hoort verhalen dat hier een tijd is geweest dat mensen zomaar dieren meenemen voor gevechten met pitbulls. Wie weet ligt ze wel aan de kant van de weg. Daar moet je toch niet aan denken.”

Inmiddels is de zoekactie uitgebreid met speurhonden. Ook zijn ze dierenambulance en asiels in de buurt geïnformeerd. “We staan hier natuurlijk nog maar twee dagen en we willen haar wel mee terug naar Apeldoorn nemen.”