Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

De persconferentie, de reuzenparade en de begrafenis: de laatste kermisdag

20180710 Header Erik De Ridder fit19202 C800ssl1

Het is ongelofelijk maar waar. Het is de laatste dag van de Tilburgse Kermis 2017. Huilie. Behalve dat je vandaag nog snel even in al je lievelingsattracties gaat, staan er een paar speciale evenementen op het programma. Dit zijn ze op een rijtje:

Persconferentie
Om 13:00 gaf Kermiswethouder Erik de Ridder een persconferentie waarin hij terugblikte op deze Tilburgse Kermis. Dat deed hij vanuit de View Tower op de Heuvel.
Gemist? Hier kun je het terugkijken:

Reuzenparade
Een reuzenparade? Jazeker! Die begon om 14:00 op het Pieter Vreedeplein. Drie grote reuzen, ambassadeurs van Berkel-Enschot, Udenhout en Tilburg, werden in een grote optocht over de Kermis gedragen. De route: Pieter Vreedeplein, Magazijnstraat, Willem II straat, Heuvelstraat, Monumentstraat, Stadhuisstraat, Stadhuisplein, Koningsplein, Piusstraat, Piusplein, Heuvelring, Heuvel en terug naar het Pieter Vreedeplein. Het weer zat gelukkig mee!

Foto’s van de reuzenparade:

Reuzenparade | Zondag 30 Juli 2017

Begrafenis
Wil je er nog niet aan denken? Hier, nog een hele zin de kans om te stoppen met lezen en een oud bericht te zoeken om te vergeten wat er in de volgende zin staat. De Tilburgse Kermis wordt traditioneel afgesloten met een begrafenis en vuurwerk. Vanaf de Heuvel vertrekt om 21:30 een begrafenisstoet naar de Piushaven. Om 22:00 knalt het mooiste vuurwerk de lucht in! En om 23:00? Dan is het echt afgelopen.

De route van de begrafenisstoet:

Maar shht! Zover is het nog niet! Je hebt nog een hele dag om naar de kermis te gaan. Geniet ervan!