Kermis FM News header
Kermis FM
Roze Maandag

DRAG QUEEN WYNALD BRENGT EMOTIONELE BOODSCHAP

20230724 Wynald Boonstra Kermis FM 2316

Wynald Boonstra, 56 jaar, is de oudste Kermis FM-vrijwilliger. Vandaag werd hij in het zonnetje gezet door zijn familie en andere Kermis FM-vrijwilligers. Lees hier zijn verhaal en hoe hij werd omgetoverd tot Miss Ker.

Gister was het Roze Maandag, een dag die in het teken staat van volledige acceptatie ongeacht je geslacht, gender identiteit of seksualiteit. Dit is iets waar Wynald zich lang niet mee wilde associëren, maar dit veranderde toen zijn zoon uit de kast kwam als transgender. Wynald vertelt dat dit hem opener liet denken over de LHBTQI+ community. Ook zegt hij dat de mensen bij Kermis FM hem de kans gaven om hierin te groeien.

Een tijdje terug kreeg Wynald echter minder leuk nieuws. Zijn vrouw Barbara bleek schildklierkanker met uitzaaiingen naar de longen te hebben. Dit was voor hun familie een bom die insloeg. Zij belandde in een rolstoel en werd steeds afhankelijker van hem. Barbara weet hoeveel hij van Kermis FM houdt en dat dit waarschijnlijk de laatste editie zou zijn die ze nog mee zou maken. Dus smeedde ze een plan om hem te verrassen.

Wynald en zijn vrouw Barbara.
Wynald en zijn vrouw Barbara.
Beeld: Kermis FM

Barbara besloot een mailtje te sturen naar Sanne de Koning, een van de mama's van Kermis FM. Hierin legde zij de situatie uit en stelde voor om samen met wat vrijwilligers Wynald om te toveren tot drag queen. Hiervoor hebben Ewan Slager en Heleen Kruythoff de make-up artiesten Lorenzo Moinat en zijn vriend van PJM Hairstyling gebeld. Deze waren zeer enthousiast en gingen aan de slag om een look voor Wynald, ofwel Miss Ker (afkomstig van Miss Kermis) samen te stellen.

Wynald wordt omgetoverd tot Miss Ker.
Wynald wordt omgetoverd tot Miss Ker.
Beeld: Kermis FM

Wynald was blij verrast en bereidde zich voor op een dagje kermis. Barbara, de prachtige Miss Ker en hun zoon paradeerden over de kermis, waar ze vaak werden gevraagd om op de foto te gaan. Vol trots en moed kwamen ze na een gezellig dagje kermis terug op de redactie. Hier werden de drie met een staande ovatie ontvangen. Dit moment zorgde voor veel emotie bij de vrijwilligers, aangezien ze vorig jaar ook al Evert Muis (37) waren verloren na een lange strijd met kanker.

Sanne de Koning (links) en Amber van der Heijden (rechts) duidelijk geëmotioneerd door het bezoek van Miss Ker.
Sanne de Koning (links) en Amber van der Heijden (rechts) duidelijk geëmotioneerd door het bezoek van Miss Ker.
Beeld: Kermis FM

Dit mooie moment gaat in de boeken als een eerbetoon aan alles en iedereen die zichzelf durft te zijn. Onze liefde, steun en respect voor Barbara is overduidelijk groot en we wensen de drie heel veel sterkte.

Lees ook
De vijf leukste Roze Maandagoutfits