Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Voorpret: dit kun je dit jaar verwachten op de kermis!

20180607 Roze Kapel 3 e1528489143833 fit19202 C800ssl1

Nog maar 40 nachtjes slapen tot de kermis weer begint! Welke attracties er allemaal staan weten we al en ook waar de studio van Kermis FM dit jaar te vinden is. Maar wat kun je nog allemaal doen op het kermisterrein?

Op die vraag had kermiswethouder Erik de Ridder wel een antwoord bij de officiële kick-off van de Tilburgse Kermis 2018. Zo zal er dit jaar een mogelijkheid om te blijven slapen in het Bubbel-hotel of op de stadscamping.

Trouwen op de Tilburgse Kermis

Je kan op roze maandag ook zo vaak als je wilt trouwen in een enorme roze opblaasbare kapel. Dus ga daar met je geliefde naartoe om alvast te oefenen voor jullie grote dag, met je allerliefste oma of je BFF.

De kermisrun

Aan de sportievelingen is dit jaar ook gedacht. Op de laatste dag van de kermis vindt een heuse Kermisrun plaats. In alle vroegte loop je een parcours over het hele kermislint. Heb je minder met sport. Geen probleem! Dan neem je toch lekker plaats in het treintje dat je over de hele kermis rijdt.

Of Erik de Ridder zich deze zomer nog steeds kermiswethouder mag noemen is nog onzeker. Dat hangt af van de onderhandelingen in de Tilburgse gemeenteraad. Die zijn nog in volle gang.

[*Update* Erik de Ridder is in de huidige coalitie wederom kermiswethouder van Tilburg!]

Het is ook nog niet zeker of er net als voorgaande jaren weer een reuzenrad komt. Daarover wordt nog door exploitanten en de gemeente gepraat.

Waar je in ieder geval net als vorig jaar weer van kan genieten is de Badeendenrace, het straattheater en het Tirolerdorp. Die keren terug na hun debuut vorig jaar.

Dat alles bovenop 200 attracties verspreid over drie kilometer kermis kan je natuurlijk niet missen! Dus maak vast een aftelkalender en check of je spaarpot vol zit, want over zes weken is de kermis weer in Tilburg!