Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kilo’s knallen op de kermis

20171127 Attracties Suikerspin fit20482 C1215ssl1

Het hele afgelopen jaar heb jij natuurlijk enorm gezond geleefd, veel gesport en een streng dieet gevolgd, toch? Of nou ja, je maakte goede voornemens en deed een goede poging… Welke levensstijl je ook aanhangt, tijdens de kermis wordt gezond eten misschien een klein probleempje. Ach, een keertje zondigen moet kunnen, toch? Alsjeblieft, een lijstje met de beste kermislekkernijen om dit jaar af te vinken!

1: Oliebol

Hoewel je van deze snack misschien de neiging krijgt om keihard ‘gelukkig nieuwjaar’ te brullen, is ie ook prima te eten op een warme avond in juli. Ook altijd ideaal om mee naar huis te nemen.


2: Worstenbroodje

Zeker niet op elke kermis te verkrijgen, maar in de stad van Roy Donders is dit natuurlijk wel een must. Op de Paleisring kun je dit jaar dan ook gewoon een echt Brabants worstenbroodje scoren.


3: Suikerspin

Dé kermisklassieker waar je niet onderuit kan. Plakhanden en suiker in je haren gegarandeerd. Ohja, Feest DJ Maarten vindt de suikerspin zo lekker dat hij er zelfs een liedje over schreef.


4: Churros

Van typisch Tilburgs naar Spaanse sferen. Deze uitgerekte oliebollen met poedersuiker hebben de laatste jaren hun plekje op de kermis echt wel veroverd.


5: Fruit met chocolade

Wil je toch nog een poging doen om gezond te eten op de kermis, dan kun je altijd nog een fruithapje halen. Doordrenkt in chocolade, dat dan weer wel.


Kermis FM hoor je vanaf vrijdag 20 juli in Tilburg en omgeving via 105.9 FM, of scan even opnieuw op je digitale ontvanger (DAB+), want daar staan we ook tussen! Daarnaast luister je online via KermisFM.nl/live, op TeeVee en de App (Android / iPhone).