Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

We zijn jarig! En dus pakken we groots uit

20180710 Header Rob Janssenkopie fit19202 C800ssl1

Nog maar een week! Van 20 tot en met 29 juli maken we voor de tiende keer live radio, tv en online content vanaf de Tilburgse Kermis. En dat wordt gevierd! “Het belangrijkste is natuurlijk de kermis. Maar we willen deze jubileumeditie extra speciaal maken”, zegt Arno Leblanc, oprichter en hoofdredacteur van Kermis FM. Zo is nu al de podcast ‘10 jaar in Tilburg’ te beluisteren via KermisFM.nl/10jaar. In 10 afleveringen wordt elk Kermis FM-jaar besproken.

Radio

Het vrolijke geluid van Kermis FM begon in 2009 en is dit jaar opnieuw te horen op 105.9 FM in Tilburg en omgeving. Nieuw dit jaar is dat we ook via de digitale ether (DAB+) uitzenden.

In de bomvolle programmering zijn onder andere Lars Boele (100%NL), Rob Janssen (3FM) en Amber Brantsen (NOS) te horen. Ook Domien Verschuuren komt weer naar de stad waar hij is opgegroeid. De dj van NPO 3FM en binnenkort Qmusic, is al vanaf het begin jaarlijks te horen en komt dit jaar samen met zijn collega’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Ook is er veel nieuw talent en op woensdagmiddag komt Efteling Kids Radio langs.

Teevee

Nieuw dit jaar is de gloednieuwe teevee-talkshow Doorgedraaid. Dagelijks om 19.00 uur vanuit lunchroom Smeer ‘m in de Spoorzone, gepresenteerd door talenten Bas Menting en Nelleke Arnout. Huisband Klep Your Hands maakt live muziek en publiek is welkom. Doorgedraaid is het afstudeerproject van Roxanne Hazenberg (23), die Journalistiek studeert in Tilburg. “We gaan dit jaar programma’s maken op hoog niveau. Daar leent een talkshow op locatie zich natuurlijk zeker voor.”

In ‘Snacks in the City’ volgen we de kermisexploitant Marco van Raaij die met twee snackwagens op de kermis staat.

Facebook

Dit jaar maken we voor het eerst een programma live op Facebook. In Kermis Vandaag krijg je dagelijks om 21.00 uur een samenvatting van de dag.