Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Dit mag je niet missen op de kermis!

20180708 Headers De Kermis Jumper Jumper fit19202 C800ssl1

De Tilburgse Kermis belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden. Meer dan 200 attracties staan op het kermislint van ruim 3 kilometer. Daarmee kunnen we de Tilburgse Kermis met trots de grootste van de hele Benelux noemen

Dit jaar heeft de kermis een aantal nieuwe dingen voor je in petto. Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt van wat je absoluut moet weten over deze editie!

Kermis in de Piushaven

Een van de mooiste stukjes Tilburg wordt dit jaar definitief opgenomen in het kermislint: de Piushaven. Was vorig jaar eigenlijk alleen de badeendenrace een publiekstrekker in de haven, dit jaar is er veel meer georganiseerd. Natuurlijk zijn er weer adoptiebadeenden die gaan strijden om de hoofdprijs, maar je kan dit jaar ook in alle stilte je beste dance moves laten zien in de silent disco. Elke dag wordt afgesloten met een flitsende lasershow. De Piushaven wordt dit jaar dus echt een place to be!

De Kermisexpress

‘TOET TOET!’ Pas op! Daar komt de Kermisexpress. Laat je deze kermis vervoeren als een koning of koningin in het treintje dat over het kermisterrein rijdt. Waar anderen blaren onder hun voeten lopen, zit jij met de beentjes omhoog te genieten van het uitzicht. Ook fijn voor als je je moeilijk lopende opa of oma toch mee wil nemen naar de leukste kermis van Nederland!

Je kan praktisch overal opstappen. Het beste nieuws: het is helemaal gratis!

Ja, ik wil!

In de reusachtige roze opblaaskerk langs de Spoorlaan komen kun je dit jaar het jawoord zeggen tegen je vader, moeder of beste vriendin. Weet je niet met wie je moet trouwen, dan doe je dat lekker met een wildvreemde. Om het kersverse huwelijk te vieren, maak je voor de kerk een coole selfie. Ben je echtgenoot na een dag weer zat? Geen probleem! Dan trouw je de volgende dag weer lekker met iemand anders.

Back in time

Het zal voor velen even wennen zijn, maar de studio’s van Kermis FM staan dit jaar niet meer op het Piusplein. Het paarse leger van vrijwilligers zal uren radio en televisie uitzenden, pal voor de Jozefkerk op de Heuvel.

Trouwens, op televisie is de talkshow Doorgedraaid spiksplinternieuw. Om 19:00 praten Nelleke Arnout en Bas Menting je bij over wat er allemaal is gebeurd op de Kermis. Kermis Vandaag blijft ook gewoon bestaan. Dat programma komt elke dag live op Facebook!

Kermiswethouder(tje)

Kermiswethouder Erik de Ridder staat er dit jaar niet alleen voor. Een van de middagen op de kermis kan hij het rustiger aan doen, want hij krijgt hulp van een heuse kinderwethouder. Alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen ‘solliciteren’ naar de wethoudersfunctie. In de vacature staat dat de toekomstige miniwethouder niet bang moet zijn voor een aantal ritjes in verschillende attracties, moet houden van zoetigheid en ook een kritische blik op de kermis moet hebben.

Je kunt nog tot 16 juli solliciteren naar deze baan van je dromen.

Zweten na al het vreten

Je moet er lang op wachten, maar een van de hoogtepunten van de kermis dit jaar wordt zonder twijfel de Kermisrun. Na kilo’s snoep, duizenden ritjes in attracties en nachten achter elkaar feesten is het op 29 juli tijd voor de eerste editie van de Kermisrun. Je kunt zo doorrollen vanuit het café, want de eerste lopers worden al om 09:00 verwacht bij het wedstrijdsecretariaat.

Onderweg zul je door, op en over attracties gaan. Ook kom je door Stadsbrouwerij 013 en restaurant EVE.

Na het uitlopen (of uitkruipen) van het parcours krijg je een unieke medaille. Een musthave voor echte kermisfans! Inschrijven kan nog altijd.

De Kermisdroom

Ben jij niet van de kermis weg te slaan en blijf je het liefst dag en nacht, dan is de slaapbubbel echt wat voor jou. Deze doorzichtige hotelkamer heeft uitzicht op de kermis; je gaat ermee naar bed en het is ook weer het eerste wat je ziet als je wakker wordt.

De slaapbubbel is uitgerust met een heerlijk zacht bed, een tafeltje en twee stoeltjes waar je lekker kan uitrusten na een lange kermisdag. Met het bubbelhotel wil de gemeente nu mensen echt de kans bieden om op de kermis te slapen.

Neem je liever je eigen tentje mee, dan is daar ook plaats voor. Op het op het voormalige NOAD-terrein is de officiële kermiscamping terug van weggeweest.