Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Poetsen en uitpakken: de opbouw van de kermis

20180708 Headers De Opbouw 2018 fit19202 C800ssl1

Nog één nachtje slapen en het is eindelijk weer tien dagen kermis in Tilburg. De afgelopen dagen hebben de exploitanten zich in het zweet gewerkt om morgen op tijd open te kunnen gaan. En bij deze temperaturen is dat een hele opgave.

De eerste exploitanten begonnen al op dinsdag met de opbouw. Na 20:00 reden meerdere vrachtwagens naar hun plek en begonnen met het opzetten van hun attractie. Zo was ook de Breakdance op het Stadhuisplein er al vroeg bij:

Niet alleen de eigenaren van de grote attracties hebben heel wat op de bouwen. Ook bij de spelletjeskramen moet er hard worden gewerkt. De prijzen moeten uit het plastic worden gehaald, worden opgehangen en de kraam moet er spik en span uitzien voor de eerste gasten:

Ook de opbouw van onze eigen Kermis FM-studio’s begon al gelijk op dinsdag. Een team van tientallen werklui plaatsen ‘s avonds twee glazen studio’s op elkaar. De daaropvolgende dagen is alle techniek geïnstalleerd, zodat Kermis FM op tijd klaar is om weer tien dagen radio en televisie te maken: