Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Wat een hitte: ‘Als mijn chocoladerepen maar niet smelten!’

20180708 Headers De Kermis Poseidom fit19202 C800ssl1

Het wordt warm tijdens de Tilburgse Kermis, bijzonder warm. Dit weekend tikt Tilburg al de tropische 27 á 28 graden aan. Geen reden tot paniek overigens: de EHBO-diensten zijn ruim voorbereid op de hitte en zijn bovendien extra gefocust om oververhitting bij bezoekers te voorkomen. Maar hoe overleeft de kermis zelf de warmte?

Smeren, smeren, smeren
Met zulke temperaturen is jezelf insmeren met zonnebrand van groot belang. Het hele weekend hoef je dat rotwerkje (altijd vervelend, die rug…) niet zelf te doen: de dames en heren van de KWF Kankerbestrijding helpen je er graag een handje bij. Op de kermis voorzien ze je graag van een beschermend laagje. Dat voorkomt ook huidkanker op latere leeftijd. Zelf smeren ze zich iedere twee uur in. “Ik verbrand erg snel, en dat gaan we ook dit weekend bij de bezoekers doen” zegt een vrolijke medewerkster terwijl ze een verse rug insmeert.

Bron: Buienradar
Bron: Buienradar.nl

Niet de chocoladerepen!
Bij de snoepkraam houden ze zich lekker koel met een ventilator, maar de chocolade geeft een extra puntje van zorg: als ze maar niet smelten! Gelukkig zijn ze daar ook op berekend. “Normaal ligt de chocolade in de vitrine, maar nu leggen we ze maar in de koeler. Zacht wil niemand ze natuurlijk hebben. En tsja, de warmte, ik denk dat ik hier volgende week lekker in mijn zwembroek ga staan” lacht de eigenaar van de snoepkraam.

Verkoeling in de attracties
Te warm voor de attracties? Gelukkig zijn er goed bewaarde geheimpjes. Zo vertrouwt de eigenaar van Hero City toe dat je best wat verkoeling hebt in zijn attractie. “Het ziet er misschien wat warm uit, maar we staan naast twee waterattracties. Die geven heel wat verkoeling en verdwaalde drupjes verfrissend water” garandeert hij.

Smeer je goed in, drink als verkoeling water (naast dat biertje of die cola) en bedek je hoofd met een petje. Dan komt het helemaal goed met de tropische Tilburgse Kermis 2018…