Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis nu echt officieel open

20180708 Headers opening fit19202 C800ssl1

Vanaf 15:00 uur vrijdagmiddag kon de fanatiekeling al een rondje attracties doen, maar om 19:00 uur is de kermis officieel geopend door burgemeester Theo Weterings en kermiswethouder Erik de Ridder bij de attractie Chaos.

Dat de kermis geopend werd bij deze attractie is geen toeval. Vorig jaar stond de Chaos ook in Tilburg maar de attractie moest toen na vijf dagen dicht. Een ongeluk met een soortgelijke attractie in de Verenigde Staten leidde tot een teleurstelling voor bezoekers maar zeker ook exploitant Toon van de Weerdt.

Belofte maakt schuld

Kermiswethouder Erik de Ridder zat vorig jaar na de verplichte sluiting met De Weerdt om tafel en plakte er meteen een belofte aan vast. “Ik heb toen gezegd dat als alles dit jaar weer oké is met de attractie, de opening hier zal zijn. Oh ja, en in de emotie heb ik ook beloofd er zelf meteen in te gaan.”, zegt De Ridder lachend.

Na een acrobatiekact van theatergroep Close Act maakte hij zijn belofte, onder luid geschreeuw, waar. Burgemeester Weterings sloeg het aanbod mee in te stappen uiteindelijk af.