Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Dit zijn de 5 ‘extreemste’ attracties op de kermis

20180708 Headers De Kermis The Gladiator fit19202 C800ssl1

Ben je je al aan het voorbereiden op een bezoekje aan de kermis der kermissen? Dan is het misschien handig om vast te kijken naar waar je sowieso in wilt. Om je daarmee verder te helpen doken we in de lange lijst met attracties om een paar ‘extreme’ attracties te vinden.

Snelste attractie: Gladiator 4G (NS-Plein)

Wel eens in een wasmachine gaan zitten toen ‘ie ging centrifugeren? Nee? Mooi. Stap in de Gladiator, en je komt erachter hoe dat zou voelen. In dit monster draai je niet alleen om de as van het apparaat, maar ook om die van je eigen stoel. Je wordt op die manier voor korte tijd twee keer zo zwaar als gebruikelijk.

Natste attractie: Poseidon (Spoorplein)

Het belooft zoals altijd subtropisch heet te worden tijdens de kermis. Met temperaturen rond de 30 graden is niets lekkerder dan even afkoelen terwijl je een brede glimlach krijgt in een attractie. In de Poseidon moet dat zeker lukken. Twee minuten varen op een boomstam belooft niet alleen veel plezier, maar ook instant verkoeling.

Moeilijkste attractie: Pijl en boog (Heuvel / NS-Plein)

Wil je met gemak winnen bij het omgooien van blikjes? Train dan je hand-oogcoördinatie eens bij het pijl- en boogschieten. Het ziet er zo makkelijk uit, maar voor je ‘t weet ben je 20 minuten verder… en heb je hopelijk geen omstanders geraakt.

Ook de natste attractie: Tilburgse Kermisrun (Overal!)

Als je je liever in het zweet werkt, moet dat ook lukken. Dit jaar wordt namelijk voor de eerste keer de Tilburgse Kermisrun georganiseerd. Daarin loop je een parcours van 5 of 10 kilometer langs en door allerlei markante attracties en locaties in de binnenstad.

Meest verwarrende attractie: Glazen doolhof (Besterdring)

Denk je bijna buiten te zijn, loop je met je hoofd tegen een glazen wand op. En dat dan keer dertig. Deze attractie is voor de echte speurneuzen die hun interne kompas graag een workout willen geven. Ben je redelijk stressbestendig en lees je vaak Google Maps de les? Dan is deze attractie wat voor jou.

Vertrouw ons nou maar. Wil je alle kanten van de kermis hebben meegemaakt, houd dan dit lijstje bij de hand! En als je er toch bent, ach, kun je net zo goed alle attracties ertussenin ook uitproberen.

Kermis FM hoor je vanaf vrijdag 20 juli in Tilburg en omgeving via 105.9 FM, of scan even opnieuw op je digitale ontvanger (DAB+), want daar staan we ook tussen! Daarnaast luister je online via KermisFM.nl/live, op TeeVee en de App (Android / iPhone).