Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Junkfood Top 5: de vetste happen van de Kermis

20180708 Headers De Kermis Nacht 1 fit19202 C800ssl1

Je mag jezelf vandaag zonder enige vorm van schaamte vólproppen met junkfood. Het is namelijk Nationale Junkfood-Dag. En dat vieren we door ongegeneerd de meest vette happen naar binnen te werken. Wij helpen je graag een handje. Hierbij de Kermis FM Junkfood Top 5.

5. CURRYWORST

Op nummer 5 de curryworst. Onder andere verkrijgbaar bij Delicious Food op de Heuvelring. Net vet genoeg voor de top 5. Een vereiste is wel: een goede klodder saus toevoegen aan deze maaltijd.

4. BROODJE HOTDOG

Het broodje hotdog mag niet ontbreken in de Kermis FM Junkfood Top 5. Dit recept komt immers uit de Verenigde Staten: hét junkfood-land. Wat uitjes en mayonaise, ketchup of mosterd (of beter: allemaal) maken dit gerecht compleet. Op vele plekken te halen op de Kermis.

3. BROODJE HAMBURGER

Natuurlijk de hamburger. Altijd goed. Altijd lekker. Altijd vet. Spuit hem wel vol met alle sausjes die je kent. Sla en tomaat zijn een absolute ‘no go’ op deze Nationale Junkfood-dag. Maar dat snap je natuurlijk wel.

2. FRIET MAYO

Op nummer 2 een óh zo bekend, maar óh zo vet recept. Het frietje mayo. Lekkere vette frieten, genoeg zout en natuurlijk een dikke vette klodder mayonaise. Zóveel dat de helft ervan misschien wel op de tafel druipt… Ideaal: deze delicatesse is vrijwel overal verkrijgbaar.

1. DE MEGA BURGER

En stípt op nummer 1: de Mega Burger. Onder andere verkrijgbaar, natuurlijk, in het Tilorerdorp. De burger weegt maar liefst 250 gram. Vet genoeg. Maar eh, niet de mayo en ketchup vergeten hè!