Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Vannacht om half 2 in de Breakdance? Dat kan dit jaar niet

20180708 Headers De Kermis Nacht fit19202 C800ssl1

Wil je vanavond laat nog lekker de Kermis op? Dan kan dat natuurlijk. Houd er wél rekening mee dat de attracties een uur eerder sluiten dan de afgelopen jaren gebruikelijk was op zaterdag. Sinds een paar jaar was alles tot 2:00 uur open op de zaterdagen, dit jaar zal dat 1:00 uur zijn. Net zoals alle anderen dagen van de Kermis.

Kermiswethouder Erik de Ridder legt uit waarom. “We merkten dat tot 2:00 uur doorgaan niet per se beter was. Er gingen maar weinig mensen nog in de attracties. De mensen die wel gingen, hadden vaak veel alcohol op. En dat ging niet altijd goed.”

Maar geen zorgen: er is natuurlijk nog genoeg te doen in de nacht. Zo zijn er feesten in onder andere de Amstel Bierhal en Tirolerdorp, die tot 2:00 uur doorgaan. De horecagelegenheden zijn bovendien, zoals altijd, tot 4:00 uur open.

Evaluatie

De Ridder vertelt dat het besluit altijd nog teruggedraaid kan worden. “We gaan het goed evalueren. Als het niet bevalt dan kunnen we weer teruggaan naar 2:00 uur. Maar dat zal dan volgend jaar gebeuren.”